Renovare casă – lista completă cu lucrurile pe care le ai de făcut

0
1780

Foto: https://unsplash.com/photos/WEWTGkPUVT0

 

Renovarea unei case poate fi o adevărată provocare, mai ales când te gândești la buget și la toate reparațiile pe care trebuie să le faci. Vei avea nevoie de multă răbdare, energie și de timp liber pentru ca totul să iasă perfect. Dacă nu știi de unde să începi, îți venim în ajutor cu un plan de renovare, pe care îl poți lua în considerare când te apuci de reparații.

Evaluează starea apartamentului

Înainte de a te apuca de renovări, cel mai bine ar fi să faci o evaluare detaliată a proprietății, cu ajutorul unui specialist. Astfel, vei știi ce zone ale casei au nevoie de mai multe reparații, iar tu îți poți face o idee orientativă în privința costurilor. Îți recomandăm să începi renovările în momentul în care ți-ai calculat deja bugetul și deții toți banii de care ai nevoie.

Renunță la lucrurile de care nu mai ai nevoie

Atunci când te apuci de renovări, îți vei dori să ai cât mai mult spațiu liber, pe care să îl poți transforma cum dorești. Tocmai de aceea, îți recomandăm să renunți la lucrurile de care nu mai ai nevoie, și care te încurcă prin casă. Nu îți transforma balconul într-o debara plină cu vechituri, profită de acest spațiu, pentru a crea o zonă de relaxare.

Verifică și repară toate instalațiile

Nu poți să faci prea multe schimbări, înainte de a verifica instalațiile de apă, care îți pot face oricând o surpriză neplăcută. Dacă ai mai avut probleme anterior cu țevile, poate că ar fi momentul să chemi un instalator priceput. De asemenea, la fel de importante sunt și instalațiile electrice, așa că înainte de a renova casa, poți chema un electrician să facă o evaluare.

Recondiționează pardoselile și pereții

Când te apuci de renovarea casei, este necesar să repari pereții și pardoselile. Dacă te-ai săturat de parchetul vechi care tot scârțâie, poate că e timpul să-l schimbi cu unul laminat. Dacă există denivelări, sau găuri în pereți, le poți acoperi cu ipsos, înainte de a vărui.

Lasă materialele să se usuce

După ce ai terminat cu tencuielile și cu aplicarea parchetului sau a gresiei, nu uita să aerisești locuința, astfel încât materialele să se usuce cât mai repede. În funcție de sezon, s-ar putea să aștepți între două zile și o săptămână. Cel mai bine ar fi să te apuci de renovări în timpul sezonului cald, pentru ca finisajele să se usuce mai ușor.

Schimbă ferestrele și ușile

Îți recomandăm să înlocuiești ferestrele vechi cu unele noi din aluminiu, acest material fiind unul foarte rezistent la factorii externi. Ferestrele din aluminiu asigură o protecție fonică mult mai bună decât alte tipuri de ferestre, nivelul de zgomot fiind redus în anumite cazuri cu până la 50%. Tâmplăria din aluminiu este rezistentă la razele UV, are proprietăți termoizolante și este foarte ușor de întreținut pe o perioadă lungă de timp.

În ceea ce privește ușile, încearcă să le alegi în funcție de grosimea pardoselii, astfel nu vei fi nevoit să le tai, când vor fi aduse la montaj.

Ocupă-te de ultimele finisaje și de văruit

După ce ai terminat cu montarea ușilor și a ferestrelor, te poți apuca de ultimele finisaje și de văruit. Nu uita să acoperi cu o prelată sau cu ziare mobilierul, ușile și alte obiecte din casă, pentru a nu le murdări.

Curățenia finală și montarea mobilei

După ce ai renovat întreaga casă, este necesară o curățenie generală, pentru a putea aranja mobilierul la locul lui. Dacă te gândești să reînnoiești totul în apartament, poți opta pentru un mobilier nou, pe care îl montezi rapid, oriunde dorești.

 

Așadar, cu ajutorul unui plan de renovare, totul ar trebui să decurgă mai ușor. Vei ști care sunt costurile estimative, ce reparații trebuie făcute și ce materiale sunt mai potrivite pentru casa ta. La final, poți cere ajutorul unui expert în design interior, pentru ca decorarea apartamentului să arate impecabil.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here