Remus Borza este urmarit penal pentru conflict de interese

0
999
justitie-judecata-lege

Remus Borza este urmarit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat ca, in perioada in care firma de insolventa detinuta de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a facut plati catre societatea lui de avocatura, in baza unor contracte de asistenta juridica, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, Ionut Oprea, a declarat joi ca a fost inceputa urmarirea penala in cazul lui Remus Borza din 18 iulie, „pentru conflict de interese prevazut de articolul 253 indice 1 Cod penal”.

in acelasi dosar mai este urmarita penal o persoana, tot pentru conflict de interese, a precizat procurorul Oprea.

Remus Borza coordoneaza Societatea Civila Profesionala de Avocati „Borza si Asociatii”, membra a grupului Borza si Asociatii, alaturi de firma de insolventa Euro Insol SPRL.

Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica pana in luna iunie, cand compania a iesit din insolventa.

Hidroelectrica s-a aflat in insolventa timp de un an, in perioada iunie 2012 – iunie 2013.

Potrivit articolului 253 indice 1 din Codul Penal, „fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here