„Remediul” la ritmul accelerat de schimbare din sectorul alimentar

0
741

Jack BOBO, CEO-ul Futurity, companie de prognoză a trendurilor de pe piața alimentelor, care sfătuiește companiile, fundațiile și guvernele cu privire la tendințele alimentare emergente și atitudinile și comportamentele consumatorilor legate de viitorul alimentelor, va fi invitatul PIA (Poluarea și Industria Alimentară), cel mai cuprinzător eveniment de mediu dedicat industriei alimentare și a băuturilor din Romania, care va avea loc online, pe 22-23 septembrie.

Futurity se caracterizează drept „o companie care se situează la intersecția dintre produse alimentare, tehnologie și design, valorificând știința, politica, valorile și comunicarea în sprijinul afacerilor care îmbunătățesc sănătatea și durabilitatea sistemului alimentar global”.

Futurity oferă cursuri de instruire cu privire la multe aspecte ale sectorului alimentar și al băuturilor legate de trendurile alimentare, politici, atitudini ale consumatorilor și informații despre piață. Cursurile de instruire sunt realizate de specialiști de prim-rang și practicanți experimentați, cu zeci de ani de experiență, oferind perspective noi din domeniu.

„Ne valorificăm cunoștințele despre tehnologia alimentară, atitudinile consumatorilor și tendințele consumatorilor pentru a oferi rezultate semnificative pentru clienții noștri, astfel încât aceștia să poată crea viitorul alimentelor.

Printre cursurile oferite în mod constant de Futurity putem aminti:

  • Introducere în futurismul alimentar – o introducere în practica tendințelor actuale și în identificarea altora noi. Sesiune interactivă în care participanții vor învăța să colecționeze, să strângă, să evalueze și să identifice noile tendințe.

  • Înțelegerea tehnologiei genetice – modulul va lua în considerare impactul noilor tehnologii genetice asupra alimentelor și agriculturii. Sesiunea va include discuții despre știință, politici și reglementări ale noilor tehnologii.

  • Proteine alternative – modulul va examina evoluțiile recente din domeniul proteinelor alternative, de la burgerii vegetali, la carnea cultivată în laborator. Sesiunea va include discuții despre știință, politici și reglementări ale noilor tehnologii.

  • Comunicarea încrederii – această sesiune va examina forțele care au subminat încrederea în sistemul nostru alimentar în ultimele decenii și modul în care organizațiile pot reconstrui încrederea cu consumatorii. Discuția va fi despre elementele de încredere și rolul autenticității și valorificarea marketingului bazat pe valori în construirea încrederii.

  • Atitudini ale consumatorului și elemente de psihologia consumatorului – sesiunea oferă o înțelegere a modului în care atitudinile consumatorilor modelează tendințele alimentare și în care atitudinea acestora este la rândul său modelată în funcție de tendințe (examinați scurtăturile mentale pe care le folosesc consumatorii pentru a lua decizii cu privire la alimentele pe care le consumă)”.

În calitate de futurolog și speaker în domeniul alimentelor recunoscut la nivel internațional, Jack Bobo, CEO-ul Futurity va aduce, într-o notă plină de umor (foarte apreciată de public) informații despre viitorul alimentelor. Prezentările sale sunt o explorare rapidă și antrenantă a viitorului alimentelor, a psihologiei consumatorilor și a politicilor alimentare globale. Jack a susținut peste 500 de prezentări în 50 de țări din întreaga lume. El a fost numit de Scientific American unul dintre cei mai influenți 100 de oameni în biotehnologiei alimentare.

Jack Bobo este și autorul cărții „De ce oamenii inteligenți fac alegeri alimentare proaste”, care expune factorii care nu sunt atât de evidenți, dar reali ai relației noastre complicate cu alimentele pe care le consumăm și de ce s-a dovedit atât de greu să ne schimbăm obiceiurile. Recunoscut de Scientific American drept unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din domeniul biotehnologiei, Jack este un lider global care a susținut peste 500 de discursuri în 50 de țări despre tehnologia și politica alimentară.

Anterior, el a ocupat funcția de director de comunicare și vicepreședinte senior pentru politici globale și afaceri guvernamentale la Intrexon Corporation. Înainte de a se alătura lui Intrexon, Jack a lucrat la Departamentul de Stat al SUA timp de treisprezece ani în funcția de consilier principal pentru politica alimentară globală. Avocat cu experiență științifică, Jack a primit de la Universitatea Indiana un J.D., M.S. în Știința Mediului, B.S. în biologie și B.A. în psihologie și chimie.

Despre webinarul Poluarea și Industria Alimentară – PIA 2021

PIA este cel mai cuprinzător eveniment de mediu dedicat industriei alimentare și a băuturilor din Romania, organizat de agentia RO.aliment si asociatia Nutritie Nutrienti Sanatate ANNS, ONLINE, în zilele de 22 și 23 septembrie 2021.

Aflat la a doua ediție, acest eveniment are ca scop instruirea specialiștilor din fabricile de procesare punându-i la curent cu schimbările și cerințele legislative de mediu pentru ca în final fiecare să-și atingă scopul, acela de a produce alimente de calitate, sigure, ambalate în materiale “prietenoase cu mediul” .

Tematica va acoperi cele mai actuale și arzatoare subiecte de mediu pentru industria alimentara cum ar fi certificarea de mediu, ambalajele, eliminarea deșeurilor, reciclarea, legislatia RO vs UE, dar și strategii de control al poluării pe întreg lanțul “ de la fermă la furculiță”, echipamente inovatoare, tehnologii, automatizări și software.

Cele 2 zile de eveniment vor oferi speciliștilor sansa de a se familiariza cu tehnologiile curate și procesele ce îi vor ajuta în dezvoltarea politicii de mediu, conștienți fiind că pe langă beneficiile majore pe care le aduce vieții, industria alimentară este responsabilă de consecințe negative asupra mediului în ceea ce priveşte poluarea şi deşeurile dar si in ceea ce priveste bolile transmise prin alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here