RE/MAX: Doar un sfert din tranzactiile imobiliare din Romania sunt intermediate de agenti

0
755

Doar un sfert din tranzactiile imobiliare din Romania sunt intermediate de agenti, in conditiile in care in alte state procentul ajunge pana la 95%, motivul principal al gradului redus de intermediere de pe piata locala este lipsa de incredere a clientului in agentul imobiliar, potrivit RE/MAX.

„In acest moment, pe piata din Romania, procentul tranzactiilor intermediate de un agent imobiliar este de doar 25%. Prin comparatie, in Canada, 95% din trazactii se realizeaza prin intermedierea oferita de un agent imobiliar, iar in alte tari din Vestul Europei procentul ajunge la 65%”, a declarat Razvan Cuc, director regional al francizei de agentii imobiliare RE/MAX in Romania, citat de Mediafax.

Diferenta majora este data, cu precadere, de lipsa increderii clientilor in agentii imobiliari, dar si de faptul ca, de foarte multe ori, clientii nu au primit un beneficiu major prin colaborarea cu un agent imobiliar.

Reprezentantul RE/MAX Romania mai sustine ca aceste probleme sunt generate in primul rand de lipsa unui set de norme care sa reglementeze aceasta industrie, cat si de lipsa unei educatii specifice in acest sens.

„Credem ca si pe piata din Romania, ca si pe alte piete europene, ar trebui sa existe reprezentarea exclusiva prin care un agent imobiliar sa reprezinte interesele unei singure parti – cumparator sau vanzator. in acest fel acesta va gasi cele mai bune variante pentru partea pe care o reprezinta, iar clientul va fi mult mai multumit”, a adaugat Cuc.

RE/MAX Romania a incheiat anul 2014 cu doisprezece francize in sase orase mari, iar in acest an compania se va concentra pe Bucuresti si pe dezvoltarea retelelor din orase precum Timisoara, Iasi si Constanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here