Reglementarea bancara ar putea duce la o modificare a tratatului UE

0
919
ue

Uniunea Europeana ar putea avea nevoie de modificarea tratatului, pentru crearea unei autoritati unice de reglementare bancara, a declarat seful Eurogroup, olandezul Jeroen Dijsselbloem.

Dijsselbloem a aratat ca UE poate aplica cea mai mare parte a strategiei de uniune bancara in cadrul actualului tratat, dar ar putea fi nevoie de o modificare in cazul autoritatii de reglementare, transmite Bloomberg.

„Stiu ca putem pune in practica cel putin 80-90% din proiect, iar decizia finala pentru o autoritate unica de reglementare bancara ar putea avea nevoie de o modificare de tratat”, a spus Dijsselbloem la Washington.

Banca Centrala Europeana si Michel Barnier, comisarul UE pentru servicii financiare, au cerut infiintarea unei Autoritati Europene de Reglementare care sa intervina in cazul bancilor lovite de criza, afirmand ca aceasta este esentiala pentru soarta bancilor si a statelor.

Barnier urmeaza sa prezinte proiectul de lege in luna iunie.

Dijsselbloem a aratat ca exista o diferenta de opinie in legatura cu autoritatea unica de reglementare, Germania solicitand modificarea tratatului, in timp ce Comisia Europeana considera ca exista deja o baza legala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here