Regele Mihai despre Basescu: Cu cat sunt mai marunte jignirile sale, cu atat se crede mai important

0
643
regele-mihai

regele-mihaiRegele Mihai a declarat, pentru BBC, ca nu merita sa reactioneze la acuzatiile de tradare pe care i le aduce Traian Basescu, intrucat, cu cat sunt mai marunte jignirile sefului statului roman, cu atat acesta „se crede mai important”.

intr-un interviu acordat BBC din Elvetia, inainte de a veni in Romania pentru a participa la ceremoniile organizate in cinstea sa, Regele Mihai a fost intrebat cum comenteaza criticile formulate la adresa lui de catre presedintele Basescu.

Intrebat in mod explicit in legatura cu declaratiile presedintelui Traian Basescu, care l-a acuzat in iunie de „tradarea interesului national” prin lasarea Romaniei in mainile sovieticilor, Regele Mihai a raspuns: „Nici macar nu merita sa reactionez la asa ceva, pentru ca este un lucru atat de marunt, stiti bine asta. si acesta este genul. Cu cat sunt mai marunte jignirile sale, cu atat el se crede mai important. Nu ar putea sa imi pese mai putin de ceva”.

In discutia avuta cu reporterul BBC, fostul suveran vorbeste despre momentul abdicarii sale, despre cele doua intalniri cu Hitler, in 1937, in Bavaria si in 1941 in Berlin.

Intr-un interviu acordat in iunie, presedintele Basescu declara ca „abdicarea Regelui a fost un act de tradare a interesului national al Romaniei”. Regele Mihai a refuzat sa comenteze la acel moment si criticile conform carora nu ar fi depus suficiente eforturi pentru a opri deportarea evreilor.

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si cei mai multi membri ai Guvernului nu au fost prezenti in Parlament pentru discursul Regelui Mihai, noteaza BBC News online.

Regele Mihai a sustinut, marti, un discurs in Parlament, cu ocazia celei de-a 90-a aniversari. La sedinta Camerelor reunite au asistat fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, fostul premier Petre Roman, presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Regele Mihai a fost indelung aplaudat de cei prezenti, atat la inceputul evenimentului, cat si la final. Discursul sustinut de Regele Mihai in Parlament face parte din evenimentele programate de Casa Regala pentru „Jubileul 90” al Majestatii Sale. Jubileul Regelui cuprinde si evenimente culturale, decorari si dineuri oficiale programate pana pe 10 noiembrie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here