Regatta: In trimestru I din 2014 s-au inchiriat apartamente cat in tot anul 2013

0
1037
apartamente de inchiriat regatta imobiliare

Cresterea cererii de inchirieri de apartamente de anul trecut este confirmata printr-o evolutie spectaculoasa in primul trimestru din 2014, o directie ce poate anunta revenirea pietei imobiliare. Estimarile agentiei Regatta Imobiliare include o usoara crestere a preturilor chiriilor in segmentul de apartamente premium de inchiriat.

Specialistii agentiei imobiliare Regatta semnaleaza o crestere impresionanta a numarului tranzactii apartamente de inchiriat in Bucuresti numai in primul trimestru al anului 2014, volumul tranzactiilor atingandu-l pe cel inregistrat pe toata durata anului 2013. Aceasta dinamica a apartamentelor de inchiriat din este strans relationata de evolutia vanzarilor de apartamente.

Inchirierile au fost efectuate in special in zonele premium si in cele emergente, precum Baneasa si Pipera, dincolo de pozitionare, finisajele apartamentelor influentand tranzactiile. In urma cu ceva timp, in contextul unei continue scaderi a preturilor aceste atribute erau dificil de evaluat. Odata cu stabilizarea preturilor, piata a atins o stare de echilibru, dupa estimarile specialistilor Regatta Imobiliare nu este posibila revenirea la o scadere.

Anul de comparatie, 2013, a aratat o usoara crestere, de 20% fata de cel precedent, aceasta evolutie fiind influentata de scaderea dramatica a ofertei de apartamente spre inchiriere, o consecinta a limitarii dezvoltarii de proiecte in perioada de recesiune si a cresterii volumului vanzarilor in segmentul rezidential.

Cererea ridicata, in contextul unei oferte reduse si a cresterii taxelor a influentat preturile apartamentelor de inchiriat in zonele premium, o tendinta ce s-a manifestat si in primul trimestru al anului 2014, potrivit specialistilor Regatta.

Previziunile pe termen scurt disting o posibila o crestere de 10-15 % a preturilor chiriilor pentru zonele premium in continuarea acestui an, ca urmare a scadere a ofertei de apartamentelor de inchiriere din acest segment.

In acelasi timp, din perspectiva investitorilor, inchirierea nu mai prezinta eficienta pentru un nivel de pret mai mic decat cel actual, tranzactia fiind insotita de o serie de costuri legate de comisionul agentiei imobiliare, amenajarea spatiului sub cerintele chiriasului, cat si eventuale riscuri.

Obiectivele companiei Regatta sunt adaptate unei economii din ce in ce mai puternice, find canalizate in directia dublarii volumului de tranzactii. Aceste estimari sunt realizate in contextul influentei factorilor externi, piata de apartamente de inchiriat din Bucuresti fiind reprezentata in proportie de 80 % de comunitatea de expatii angajati ai companiilor multinationale cu sedii in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here