Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP

0
823

 

București, 19 aprilie 2024 – O echipă multidisciplinară formată din avocați din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal și din consultanți financiari și fiscali din cadrul Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly, Gheorghe Iaciu și fondul de investiții imobiliare ARA Europe, în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar belgian WDP, al doilea cel mai mare proprietar de spații industriale-logistice din România, având un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătrați. Tranzacția a fost semnată în noiembrie 2023 și finalizată recent, în urma obținerii aprobărilor din partea Consiliului Concurenței.

Platforma Expo Market Doraly reprezintă unul dintre primele parcuri comerciale en-gros, cash & carry și logistic urban din România, cu o suprafață de aproximativ 110.000 mp și un total de 37 de pavilioane, având un portofoliu de peste 400 de chiriași din diverse sectoare comerciale. Proiectul a fost inițiat de Gheorghe Iaciu și, ulterior, extins prin participarea unui fond de investiții imobiliare reprezentat de ARA Europe. Prin această achiziție, WDP, care este activ în România în domeniile industrial şi logistic, intră și pe segmentul wholesale. După preluare, Gheorghe Iaciu și actuala echipă de management a Expo Market Doraly vor continua să gestioneze proiectul, împreună cu noul proprietar, care se va ocupa de administrarea activelor.

Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost implicată în acest proiect dintr-un stadiu incipient și a oferit asistență juridică prin realizarea unui proces integrat de due diligence cu scopul vânzării platformei Expo Market Doraly și prin organizarea documentelor necesare în vederea efectuării unei analize similare de către un potențial cumpărător. De asemenea, echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost implicată în pregătirea documentației inițiale și structurarea tranzacției, precum și în negocierea documentației contractuale cu echipa WDP, atât în etapa semnării, cât și în etapa finalizării tranzacției. Aceasta a fost alcătuită din Irina Dimitriu, Partener și liderul practicii de drept imobiliar, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, și Maria Nițulescu, Managing Associate. Din cadrul Deloitte România, la succesul proiectului au contribuit experții în consultanță financiară Dragoș Cruceru, Director, Georgiana Teodorescu, Manager, și Ruxandra Vasile, Senior Associate, precum și specialiștii în fiscalitate Alexandra Smedoiu, Partener, și Ana Petrescu-Mujdei, Senior Manager.

„Proiectul Expo Market Doraly, care a făcut obiectul acestei tranzacții, este unul dintre cele mai cunoscute parcuri comerciale de profil de pe piață. Diversitatea componentelor care alcătuiesc acest proiect – numărul ridicat de pavilioane și terenuri, portofoliul chiriașilor, echipa de management – a generat un grad ridicat de complexitate juridică în structurarea tranzacției în conformitate cu cerințele clientului, structură care a trecut prin mai multe modificări pe parcursul anilor, inclusiv survenite în contextul pandemiei din anul 2020 și, ulterior, în urma schimbărilor contextului geopolitic din România. Echipele multidisciplinare Deloitte au fost implicate timp de mai mult de patru ani în acordarea de consultanță pentru platforma Expo Market Doraly și acum, la final de capitol, le mulțumesc, în numele colegilor, clienților noștri pentru încrederea acordată în navigarea provocărilor și complexităților unui proiect atât de cunoscut în România”, a declarat Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal și liderul practicii de drept imobiliar.

 

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesioniști la nivel mondial.

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

 

Reff & Asociații | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societăți de avocați din România, oferă servicii ce acoperă domeniile financiar-bancar, concurență, dreptul muncii, energie și mediu, insolvență, consultanță juridică de management, litigii, drept societar, fuziuni și achiziții, sectorul public și drept imobiliar precum și optimizare de procese juridice și adopția noilor tehnologii. Reff & Asociații reprezintă România în rețeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocați în 80 de țări.

 

© 2024. Pentru informații, contactați Deloitte România

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here