RATB va publica pe site orarul de plecare si trecere al vehiculelor prin statie

0
1543

Calatorii vor avea acces, incepand de sambata, la orarul de plecare a vehiculelor de la capetele de linie si la orarul de trecere a vehiculelor prin fiecare statie, odata cu lansarea variantei de mobil a website-ului Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), a anuntat regia.

„Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) anunta ca, incepand cu data de 2 aprilie 2016, va lansa varianta de mobil a website-ului RATB, iar publicul calator va avea acces facil la orarul de plecare a vehiculelor de la terminale (capetele de linie) si la orarul de trecere a vehiculelor prin fiecare statie, adaptat la conditiile financiare actuale”, precizeaza RATB.

Orarul va putea fi consultat la adresa http://ratb.ro/v_trasee.php, de pe orice echipament mobil (laptop, tableta sau smartphone) sau de tip PC/desktop cu conexiune la internet. Aici, calatorii trebuie sa isi aleaga mijlocul/ linia de transport si apoi sa acceseze programul de circulatie, potrivit Agerpres.

„Este inca un pas pe care RATB il face in sprijinul publicului calator, o facilitate oferita celor care depind foarte mult de timpul petrecut in statie si in mijloacele de transport in comun. Vor urma si alte masuri care vor crea conditii civilizate de transport si vor dovedi atasamentul RATB fata de clientii sai’, a declarat directorul general al RATB, Radu Paul Orzata.

Totodata, la terminale vor fi afisate grafice cu orele de plecare a vehiculelor pe trasee care vor fi respectate cu strictete, singura conditie fiind ca vehiculele sa nu fie intarziate sau blocate in trafic.

Pentru eficientizarea transportului public, RATB a propus Primariei Capitalei masuri pentru crearea unui sistem de circulatie care sa prevada facilitati pentru transportul in comun. Este vorba de implementarea a 28 de propuneri, cu privire la instituirea de benzi proprii de circulatie pentru troleibuze si autobuze; punerea in aplicare a 15 propuneri referitoare la amplasarea unor semafoare speciale sau modificarea ciclurilor semaforice prin acordarea unor faze separate pentru tramvaie la efectuarea virajelor stanga/dreapta in intersectii; extinderea circulatiei pe strazi organizate cu sensuri unice; realizarea programului de semaforizare a intersectiilor si acordarea de timpi separati, in cadrul ciclurilor, pentru transportul in comun si asigurarea unor sisteme de unda verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here