Rata somajului in forma ajustata sezonier a crescut la 6,9%, in aprilie

0
634

Rata somajului in forma ajustata sezonier a fost in aprilie de 6,9%, cu 0,1 puncte procentuale atat peste cea de la finalul lunii anterioare, cat si fata de aprilie 2014, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).

„Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani), estimat pentru luna aprilie din anul curent este de 628 mii persoane, in crestere fata de luna precedenta (623 mii persoane), dar in usoara scadere fata de aceeasi luna din anul anterior (629 mii persoane)”, arata INS, intr-un comunicat.

Pe sexe, rata somajului pentru barbati o depaseste cu 1,6 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,6% in cazul persoanelor de sex masculin si 6,0% in cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 5,5% pentru luna aprilie 2015 (6,2% in cazul barbatilor si 4,6% in cel al femeilor).

Numarul somerilor in varsta de 25-74 ani reprezinta 73,9% din numarul total al somerilor estimat pentru aprilie.

Datele se refera la somajul definit de Biroul International al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, somerii sunt persoanele in varsta de 15-74 ani care indeplinesc simultan trei conditii: nu au un loc de munca, sunt disponibile sa inceapa lucrul in urmatoarele doua saptamani, respectiv au cautat activ un loc de munca in decursul ultimelor patru saptamani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here