Raspunsul Rusiei la scutul antiracheta va fi eficient si asimetric, avertizeaza Putin

0
620
vladimir-putin

vladimir-putinPremierul rus, Vladimir Putin, favorit la alegerile prezidentiale din 4 martie, a avertizat Statele Unite ca raspunsul Rusiei la amplasarea unui scut antiracheta global va fi eficient si asimetric, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

„Raspunsul militaro-tehnic al Rusiei la un scut global antiracheta al SUA si la segmentul lui din Europa va fi eficient si asimetric. Va exista un raspuns relevant la masurile SUA in sfera apararii antiracheta”, a afirmat premierul rus, intr-un articol publicat luni in cotidianul Rosiskaia Gazeta.

Putin s-a declarat convins ca „este vremea pentru masuri decisive pentru construirea sistemului unificat de aparare aeriana si spatiala a tarii”. „Politica SUA si a NATO privind instalarea scutului antiracheta ne obliga sa intreprindem aceste actiuni”, a continuat el.
„Garantia ca nu va fi incalcat echilibrul global al fortelor este crearea propriului nostru sistem de aparare antiracheta, destul de costisitor (…), capacitatea de a trece de orice sistem antiracheta si de a proteja potentialul de reactie rus”, a notat premierul.

„Fortele Strategice Nucleare si structurile apararii aeriene si spatiale vor urmari acest scop precis. Nu poate exista prea mult patriotism in aceasta privinta”, a subliniat Putin. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here