Radu Lotrean este noul Vicepresedinte INSOL Europe

0
963

Radu Lotrean, asociat fondator al CITR Group si noul Vicepresedinte INSOL Europe, isi propune sa atraga atentia statelor europene avansate asupra regiunii de Sud-Est a Europei. Aceasta initiativa vine in urma numirii lui Radu Lotrean in functia de Vicepresedinte al INSOL Europe, Organizatia Europeana a practicienilor in insolventa, restructurare si reorganizare de business, in cadrul Congresului Anual organizat la Berlin. Radu vrea sa se implice in pregatirea unui program de educare si de impartasire a know-how-ului de catre INSOL Europe.

Prin acest program, isi propune sa contribuie la dezvoltarea practicii insolventei in tarile din Sud-Estul Europei si in special in Romania prin implementarea unor metode si cazuri de success intalnite deja in practica insolventei in tarile dezvoltate ale Europei.

”Practica insolventei si a restructurarii de business din Romania a evoluat mult in ultimul timp, dar mai avem inca multe de invatat de la practicieni din tari care au o traditie in a schimba in mod pozitiv destinul companiilor in distress. Focusul meu principal va fi sa asigur vizibilitate si catre statele europene cu un grad mai inalt de dezvoltare, in acelasi timp importand know-how valoros privind practicile de insolventa, restructurare si reorganizare de business de la membrii straini ai organizatiei. O astfel de deschidere catre noi informatii ne va asigura performanta si perfectionarea practicilor folosite in tara. Este o misiune pe care ne-am asumat-o si la nivelul CITR Group in urma cu doi ani, cand am lansat prima campanie nationala de informare privind insoventa si restructurarea de business, cu scopul de a atrage atentia companiilor ca interventia la timp le creste considerabil sansele de revenire insanatosite in circuitul economic. Pozitia ocupata imi da responsabilitatea sa schimb imaginea Romaniei in afara tarii” – Radu
Lotrean, asociat fondator CITR Group si Vicepresesinte al INSOL Europe.

Un prim semn al implicarii INSOL Europe pe piata de insolventa, restructurare si reorganizare de business din Romania il reprezinta conferinta ”New Trends in Insolvency: Distressed Investing and the evolution of Personal Insolvency across Eastern Europe”, care va avea loc in Cluj – Napoca, in perioada 12-13 mai 2016.

INSOL Europe este cea mai importanta organizatie din domeniu, cu peste 1.200 de membri, practicieni cat si contabili, avocati, judecatori si profesori, cu totii preocupati de domeniul restructurarii si redresarii companiilor aflate in dificultate. Membra a grupului INSOL International, care reuneste peste 9,000 de profesionisti implicati, INSOL Europe reprezinta o platforma de networking in vederea unei colaborari eficiente la nivel european.

Radu Lotrean a fost numit Vicepresedinte al INSOL Europe in cadrul Congresului Anual organizat la Berlin in perioada 1-4 octombrie. Din 2016, acesta va ocupa functia de Prim-Vicepresedinte, urmand ca, in anul 2017, sa devina Presedinte al INSOL Europe, cu un mandat de patru ani. Radu Lotrean este primul roman care primeste mandatul de Vicepresedinte al INSOL Europe, in cei 34 de ani de existenta ai organizatiei.

Radu Lotrean este asociat fondator al CITR si absolvent al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, Facultatea de Drept. Cu o experienta de peste 14 ani in domeniu, a coordonat unele dintre cele mai complexe proiecte de insolventa din portofoliul CITR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here