PSD a depus motiunea de cenzura in Senat si Camera Deputatilor

0
736
psd

psdPSD a depus in Senat si Camera Deputatilor motiunea de cenzura cu titlul „Opriti genocidul social”. Cele doua Birouri Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului sunt convocate marti, la ora 14.00, pentru a stabili calendarul dezbaterii.

Viceliderul deputatilor PSD, Aura Vasile, a anuntat luni, in plenul reunit al celor doua Camere, dupa ce premierul Emil Boc a anuntat angajarea raspunderii pe prima lege de austeritate, depunerea motiunii de cenzura a social-democratilor, semnata de 120 de deputati si senatori ai PSD+PC.

„Cred ca ceea ce domnul premier Boc a prezentat in fata celor doua Camere reunite, ar fi trebuit sa-si asume raspunderea in fata celor care in acest moment sunt in parcul Izvor si in jurul Camerei Deputatilor, in conditiile in care vreau sa va anunt ca, in conformitate cu art. 113 din Constitutie si a art. 78 din Regulamentul sedintelor comune, inaintam motiunea de cenzura intitulata Opriti genocidul social!, initiata de 120 de deputati si senatori ai PSD+PC, din Camera Deputatilor si Senat”, a spus Vasile.

Viceliderul social-democratilor a mai spus ca motiunea a fost inregistrata atat Senat, cat si la Camera Deputatilor.

„Spuneam nu de mult (…) ca foarte multi romani au inceput sa isi imprumute cate un cartof, o cana de malai si o cana de faina. Cred ca in curand, stimati colegi, nici aceste lucruri n-au sa mai existe la foarte multe familii”, a incheiat Aura Vasile, in aplauzele social-democratilor.

Presedintele sedintei, Mircea Geoana, a anuntat ca Birourile reunite se vor intalni „pentru a putea stabili pasii procedurali cuveniti dupa un astfel de demers si exercitiu constitutional”.

Victor Ponta a explicat luni ca PSD a renuntat sa mai depuna doua motiuni de cenzura, pentru fiecare din cele doua legi ce vor fi asumate de Guvern, pentru ca „oamenii nu ar fi inteles foarte bine” mecanismele procedurale implicate si nu ar mai fi stiut „cate asumari sunt si cate motiuni”.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a facut un apel, luni, in plen, la premierul Emil Boc si la Guvern sa nu isi asume raspunederea pentru pentru legi indreptate impotriva populatiei, adaugand ca in caz contrar PSD va depune motiune de cenzura, iar Cabinetul va fi, probabil, demis.

„Facem un apel la primul-ministru si la Guvernul Romaniei sa nu-si angajaze raspunderea pe aceasta lege indreptata impotriva Romaniei. Daca o veti face, imediat la finalul acestei sedinte vom depune motiune de cenzura si probabil veti pleca sdin functie”, a avertizat Victor Ponta.

Potrivit Constitutiei,  motiunea de cenzura poate fi depusa in termen de 3 zile de la data prezentarii acestor proiecte. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii, urmand sa fie dezbatuta dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here