PSD a depus astazi motiunea de cenzura

0
794
dosar-acte-depunere

dosar-acte-depunereOpozitia a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc. Documentatul intitulat „Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara” a fost semnat de 209 parlamentari. Victor Ponta a anuntat pentru Mediafax ca decizia depunerii unei motiuni de cenzura a fost aprobata de Biroul Permanent National al PSD.

 Potrivit liderului PSD, textul motiunii a fost conceput de cele trei partide de opozitie si contine nu numai reforme educationale ci si la cultura, sanatate, economie, categorii distruse de actuala guvernare. Dezbaterea si supunerea la vot a motiunii va avea loc pe 27 octombrie, iar Victor Ponta s-a declarat indignat de cei care nu vor vota motiunea pentru ca, nu este vorba de o simpla ambitie a PSD-ului de a elimina actuala guvernare, ci este motiunea romanilor de pretutindeni satui de un guvern clientelar, iresponsabil si corupt.
Pe cealalta parte insa, Adriean Videanu a declarat, ca nu crede ca motiunea de cenzura are cea mai mica sansa sa treaca, dupa ce a fost intrebat cum comenteaza faptul ca opozitia va depune luni la Parlament o motiune de cenzura.
Intrebat daca parlamentarii PDL vor participa la votul privind motiunea ce cenzura pe care partidele din opozitie intentioneaza sa o depuna, Videanu a aratat ca aceasta decizie va fi luata de PDL dupa ce se va initia demersul.Conform articolului 113 din Constitutia Romaniei, motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere. Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea potrivit articolului 114. (Sursa: Mediafax)
Sura foto: ArhivaFoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here