Protocol de colaborare între Camera bucureșteană și Ordinul Arhitecților din România, Filiala București

0
1502

 

La sediul Camerei de Comerţ și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Camera bucureşteană şi Ordinul Arhitecților din România, Filiala Bucurețti. Ca urmare a semnării acestui document de către preşedintele CCIB, ing. Iuliu Stocklosa, şi de către presedintele OAR-Fil. București, arh. Emil Ivănescu, cele două părţi vor coopera în vederea promovării reciproce și dezvoltarea unor programe și activități cu implicații asupra comunității de afaceri bucureștene și a comunității de arhitecți din capitală. La eveniment au participat din partea OAR – Fil. București: arh. Irina Meliță, vicepreședinte cu comunicarea, arh. Andrei Fenyo, vicepreședinte cu legislația și arh. Cătălin Berescu, trezorier.

„Rolul nostru este de a aduce plus valoare oamenilor de afaceri. În baza parteneriatelor instituționale cu primăriile de sector și primăria capitalei, Camera bucureșteana va susține proiectele OAR – Fil. București privind calitatea în domeniul urbanismului și arhitecturii, în rândul comunității de afaceri bucureștene”, a afirmat cu acest prilej preşedintele Camerei bucureştene. De asemenea, Iuliu Stocklosa a subliniat implicarea CCIB în dezvoltarea Capitalei, punctând preocuparea pentru asigurarea de forţă de muncă de bună calitate, în concordanţă cu solicitările pieţei, pregătită inclusiv în sistem dual.

La rândul său, arh. Emil Ivanescu, presedintele OAR – Fil. București, a apreciat că: „Protocolul semnat azi stabilește colaborarea cu CCIB pe partea de servicii specifice oferite de Camera bucureșteana, cursurile, formările profesionale în domeniul de business utile în construcții și proiectare, organizarea de evenimente comune axate pe diverse teme cu accente pe zona dezvoltării mediului de afaceri și a mediului de constructii și arhitectura”. În opinia arh. Emil Ivănescu, Bucureștiul este un organism complex, în care decidenții din administrație, profesioniștii OAR, societatea civila și cei din zona economică  trebuie să se implice deopotrivă pentru dezvoltarea sustenabilă a Capitalei.

Semnarea protocolului de colaborare cu OAR – Fil. București se înscrie în sfera procupărilor constante ale Camerei bucureştene de a pune la dispoziţia comunităţii de afaceri instrumente utile pentru a-şi eficientiza activitatea și este o dovadă a disponibilităţii CCIB de a participa în mod constructiv la reformarea structurală a României și de a-şi asuma noi responsabilităţi pentru a contribui la îmbunătăţirea mediului economic.

 

Informații de background

Despre CCIB

Cu o tradiţie de peste 150 de ani în reprezentarea mediului de afaceri şi în derularea de parteneriate cu autorităţile, CCIB se bucură şi de o largă recunoaştere în țară și străinătate. Camera bucureșteană conlucrează cu peste 100 de organizaţii similare de pe toate continentele și, pe plan intern, cu mai mult de 40 de organizaţii profesionale, patronale, instituţii ale mediului academic şi reprezentanţi ai comunităţii de afaceri.

CCIB oferă membrilor săi, dar şi comunităţii de afaceri bucureştene o gamă largă de servicii: de la arbitraj comercial și mediere, înfiinţări de firme, sucursale, filiale, servicii personalizate de promovare a produselor şi serviciilor, inclusiv prin intermediul reprezentanţelor sale din străinătate, eliberare de certificate de origine sau de atestare a situației de forță majoră, şi până la servicii organizare de evenimente.  Potrivit statutului CCIB, membrii săi beneficiază de o serie de facilităţi.

Despre OAR-Filiala Bucuresti

Aprobarea în 2001 a Legii Exercitării Profesiei de Arhitect a făcut necesară înființarea unui organism apolitic care să administreze această lege și dreptul de exercitare a ei, precum și să contureze obligațiile ce revin arhitecților în realizarea producției de arhitectură. Ordinul Arhitecților din România, care a luat ființă în iulie 2001, și-a propus tocmai aceste obiective, elaborând în plus o platformă program ce sublinia dorința de implicare a arhitecților în determinarea unui sistem coerent privind amenajarea teritoriului național, precum și necesitatea încurajării creației și producției de arhitectură și urbanism de cea mai bună calitate.

La scurt timp, în luna octombrie 2001, a fost înființată Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, fiind aleasă, prin votul Conferinței de Constituire, conducerea filialei până în mai 2002, conducere reconfirmată de votul Conferinței Teritoriale de alegeri care a ales aceeași conducere pentru o perioadă de patru ani.

În prezent, OAR București numără 4190 membri, încadrați în mai multe secțiuni ale Tabloului Național al Arhitecților: arhitect cu drept de semnătură, conductor arhitect cu drept de semnătură, arhitect stagiar, conductor arhitect stagiar, arhitect fără drept de semnătură și conductor arhitect fără drept de semnătură.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here