Proiectele rezidentiale administrate de Casa de Insolventa Transilvania si-au dublat vanzarile de la intrarea in procedura de insolventa

0
969
tranzactii-imobiliare

Casa de Insolventa Transilvania, liderul pietei de insolventa din Romania, a reusit o crestere impresionanta a vanzarilor proiectelor rezidentiale pe care le are in administrare. Alia Apartments Bucuresti si Mao Life Residence Cluj au vandut sau inchiriat in ultimul an de doua ori mai multe spatii decat inainte de a intra in insolventa, ca urmare a aplicarii planurilor de reorganizare elaborate de specialistii CITR.

”Piata imobiliara este in continuare intr-un impas, insa avem semne ca lucrurile revin, incet, pe un trend ascendent. Proiectele pe care le administram au reusit in ultima perioada sa genereze interes pentru cumparatori. Suntem, astfel, pe drumul pe care ni l-am propus”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator in cadrul Casei de insolventa Transilvania.

Proiectul rezidential Alia Apartments a insumat in perioada insolventei vanzari de aproximativ 11.200.000 de euro + TVA. Alia Apartments Bucuresti a vandut aproximativ 62% dintre apartamente dupa intrarea in procedura, la un pret mediu de 228.500 euro/unitate.

Ritmul de vanzare in cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de 5 ori in insolventa fata de perioada anterioara acestei proceduri. Daca in cadrul proiectului se vandusera doar 44 de apartamente in 4 ani, in prezent, la doar 8 luni dupa intrarea in procedura, s-au vandut 38 de apartamente.

Si in privinta inchirierilor, proiectele din portofoliul CITR au inregistrat un trend ascendent anul acesta. Atat proiectele rezidentiale, cat si spatiile de birouri au un grad de ocupare ridicat.

inchirierile merg bine in insolventa
Astfel, rata de ocupare in cadrul proiectului de birouri SWAN Office & Technology Park Pipera a crescut la aproape 40%, iar 4 companii s-au mutat deja in noile spatii, de la intrarea proiectului in administrarea Casei de Insolventa Transilvania. SWAN este primul proiect de birouri din Romania care a obtinut certificarea verde Post-Constructie, in conformitate cu reglementarile BREEAM Europe 2009 (calificativul “Foarte Bine”). Proiectul este recunoscut drept unul de top la nivelul Europei Centrale si de Est, fiind una dintre cele mai mari cladiri cu certificare verde din Romania.

Pe segementul inchirierilor rezidentiale, in portofoliul CITR proiectul Alia Apartments este cel mai bine cotat, avand in prezent aproximativ 10 de apartamente inchiriate, la un pret mediu de inchiriere de 2.200 euro/luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here