Proiect pentru vanzarea de actiuni Petrom catre angajati

0
1330

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a supus dezbaterii publice, prin postarea pe site-ul propriu, proiectul de act normativ privind vanzarea unui numar de actiuni reprezentand pana la 8% din capitalul social al Societatii Comerciale Petrom S.A. catre salariati.

Potrivit proiectului de hotarare de Guvern, informeaza AVAS, vanzarea se va face in mod direct catre orice persoana care are calitatea de salariat al SC Petrom SA, in orice moment in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a Ordonantei Guvernului 55/2003 privind unele masuri pentru derularea procesului de privatizare a SNP „Petrom” – S.A. Bucuresti, precum si pentru modificarea si completarea cadrului legal

 in domeniul privatizarii pentru societatile aflate in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului si data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

 

Vanzarea se va realiza, la acelasi pret  cu care actiunile emise de SC „Petrom” SA s-au vandut catre investitorul strategic, reprezentand echivalentul in lei a 0,0525 Euro conform hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Societatii Nationale a Petrolului „Petrom” – SA din data de 14.09.2004, publicata in Monitorul Oficial Partea a IV-a la data de 28.09.2004, respectiv 0,2158 lei /actiune. Dreptul salariatilor care pot achizitiona pachetul de actiuni nu este transmisibil.

 

Suma platita din actiunile ce vor fi vandute va fi incasata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

Determinarea numarului de actiuni oferite spre vanzare catre fiecare salariat se realizeaza prin impartirea numarului de 4.480.040.486 actiuni la numarul de persoane indreptatite. In situatia in care prin aplicarea procedurii mentionate nu rezulta pentru fiecare salariat un numar intreg de actiuni ce pot fi achizitionate, atunci se opereaza rotunjirea in minus a acestui numar, astfel incat numarul de actiuni cuvenite fiecarei persoane indreptatite sa fie egal.

AVAS va realiza vanzarea acestui pachet de actiuni prin intermediul unui agent de privatizare selectat in conditiile legii, care isi va desfasura activitatea in limitele mandatului ce ii va fi acordat.
Oferta de vanzare, care include si documentele de participare necesare persoanelor indreptatite in vederea achizitionarii pachetului de actiuni, va fi stabilita de catre agentul de privatizare conform mandatului acordat de catre AVAS.

Persoanele indreptatite vor putea depune documentele de participare solicitate in termen de 60 de zile lucratoare de la data realizarii procedurii de publicitate sau la un alt termen dat publicitatii in cadrul acestei proceduri.

Proiectul de act normativ poate fi vizualizat pe site-ul AVAS, la adresa www.avas.gov.ro , rubrica „Propuneri legislative”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here