Profi investeste 50 mil euro pentru a deschide 100 de magazine intr-un an

0
779

Lantul de supermarketuri Profi, controlat de fondul de investitii polonez Enterprise Investors, prezent pe piata locala cu aproape 400 de magazine, intentioneaza sa ajunga pana la sfarsitul anului la 500 de magazine, potrivit Mediafax.

„De la inceputul anului am deschis 24 de magazine in toata tara, in momentul de fata totalizand 391 de unitati in 188 de localitati. Ne propunem sa ajungem cat mai aproape de 500 de magazine la sfarsitul anului“, spune Gaetan Pacton, directorul de dezvoltare al lantului de supermarketuri.

Reteaua de supermarketuri a incheiat anul trecut cu un total de 367 de unitati sub mai multe formate si branduri, numarul magazinelor fiind mai mare cu 92 comparativ cu cel de la finalul lui 2014.

„Anul acesta avem un buget de aproximativ 50 de milioane de euro pentru expansiune “, spune Gaetan Pacton.

Reteaua Profi s-a extins inca de la inceput atat in marile orase ale tarii, dar si in provincie, acoperind chiar si satele de cateva mii de locuitori. De altfel, Profi este cel mai extins retailer in peste 30 din judetele Romaniei.

Anul trecut compania a avut afaceri de peste 500 mil. euro, insa nu a inaintat o estimare si pentru 2016.

Oficialii companiei au spus insa, in mod repetat, ca reducerea TVA, initial la alimente anul trecut, si apoi anul acesta in cazul celorlalte produse, s-a vazut puternic in vanzari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here