Probleme cu centrala în prag de sărbători? Află ce trebuie să faci!

0
1859

De la o vreme, tot mai mulți oameni aleg să instaleze în locuință centrale termice. Centralele termice au drept scop fundamental asigurarea confortului în ceea ce privește încălzirea locuinței. Acestea sunt  foarte utile, mai ales în sezonul rece, însă pe cât pot fi de utile, pot fi și sensibile totodată.

Posibilele cauze ale defecțiunilor sunt variabile, iar multe dintre acestea nu se pot rezolva decât cu ajutorul specialiștilor. Adesea, mulți dintre proprietarii de centrale tind să ignore defecțiunile centralei, lucru care face ca randamanetul acesteia să scadă.

Cum se întâmplă și cu alte lucruri, momentul când centrala urmează să prezinte probleme nu poate fi anticipat, așa încât acestea pot apărea oricând, chiar și în zile de sărbătoare sau în afara programului normal al specialiștilor.

Defecțiunile centralei apar de sărbători – ce este de făcut?

Din păcate, nicio defecțiune nu poate fi anticipată, doar prevenită. Însă atunci când nu au fost luate toate măsurile necesare pentru a preveni, nu rămâne decât varianta de a „vindeca”.

O soluție pentru defecțiunile apărute de sărbători sau în afara programului de lucru al specialiștilor este reprezentată de reparații centrale termice non-stop. Există firme/companii autorizate care se ocupă de astfel de probleme, din această categorie făcând parte și echipa Termotemp Service.

Aceștia furnizează servicii de reparații non-stop, indiferent de marca sau modelul centralei. Soluționarea problemei se va face în timp util, specialiștii având o experiență considerabilă în domeniu.

Deși defectarea centralei termice poate reprezenta o adevărată problemă, există întotdeauna o soluție pentru aceasta. Recomandarea specialiștilor pentru evitarea neplăcerilor este o întreținere corectă care constă în revizie centrală termică și verificări făcute la timp.

Cum poți să previi defecțiunile centralei termice?

Ai grijă la instalare!

Deși alegerea centralei a fost una potrivită, având capacitatea corespunzătoare pentru dimensiunile locuinței în care urmează să fie montată, instalarea greșită ar putea provoca defecțiuni pe viitor și chiar accidente. Din acest motiv, atât instalarea, cât și celelalte operațiuni precum reviziile, verificările și reparațiile trebuie făcute doar de instituții autorizate.

Efectuează reviziile la timp!

Mulți dintre români ignoră importanța reviziilor, chiar dacă acestea sunt obligatorii și trebuie realizate periodic conform legii. Verificările anuale realizate de un specialist sunt decisive pentru prelungirea duratei de viață a centralei. Ignorarea acestor revizii pe o perioadă lungă de timp poate fi echivalentă cu necesitatea de a înlocui centrala, ceea ce va aduce costuri mult mai mari.

Nu lăsa centrala termică să îmbătrânească!

O centrală termică, fie ea pe gaze sau pe lemne, nu a fost făcută pentru a dura o viață întreagă. O întreținere corectă a centralei, realizată prin revizii și verificări la timp, face ca durata de viață a centralei să fie cuprinsă între 10 și 15 ani. Însă, odată cu trecerea timpului, anumite piese fundamentale ale centralei nu mai funcționează la fel de bine ca la început.

Dacă centrala are o vechime de peste 10 -15 ani, ar trebui luată în considerare înlocuirea acesteia cu un model de actualitate.

Pentru o durată de viață cât mai îndelungată a centralei, trebuie avute în vedere tot timpul recomandările specialiștilor. Nerespectarea acestor recomandări poate genera agravarea defecțiunilor, costuri suplimentare și nu în ultimul rând, punerea în pericol a locuinței. Centrala nu este o achiziție tocmai ieftină, întreține-o, nu investi și a doua oară pentru aceleași servicii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here