Primul targ imobiliar al anului 2011

0
779
prezentare-project-expo

prezentare-project-expoTargul Imobiliar PROJECT EXPO sparge gheata evenimentelor de profil si anunta  primul eveniment din 2011 .  Astfel, in perioada 18-20 martie va asteptam la Sala Palatului, la editia cu numarul 11 a Targului Imobiliar  PROJECT EXPO.

Pentru ca piata imobiliara sa se revigoreze este necesar in primul rand ca toti jucatorii din aceasta piata sa isi uneasca eforturile. Un astfel de eveniment ii reuneste pe dezvoltatorii imobiliari, reprezentantii institutiilor financiare sau  brokeri, oferindu-le astfel ocazia sa gaseasca o solutie comuna pentru deblocarea vanzarilor. In plus, cei interesati de achizitia unei locuinte au parte de o modalitate mult mai rapida de a cerceta ofertele din piata, precum si trendul acesteia.

In conditiile actuale, in care piata da semne clare de revenire, un targ imobiliar profesionist este mai mult decat binevenit. “Pentru prima oara dupa mai bine de 2 ani se poate vorbi cu optimism despre piata imobiliara”, considera Sorin Sararu, managing partner PROJECT EXPO.  In primul rand, totul depinde de evolutia economica a Romaniei, iar cum Guvernul a prognozat o crestere economica de 1,5%, acest lucru poate insemna o revenire a investitiilor, dar si un numar mai mare de tranzactii cu apartamente, case sau terenuri. In plus, numarul autorizatiilor de constructie a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar bancile sunt din ce in ce mai deschise cu privire la acordarea de credite imobiliare. Si programul “Prima Casa” va fi reluat, dupa jumatatea lunii ianuarie, cand Guvernul va emite o noua ordonanta de urgent cu privire la plafonul sumei garantate. Exista un numar foarte mare de romani interesati de acest program, iar dovada sta faptul ca doar in ultimele doua zile ale anului, fondul de garantare a primit de la clienti in jur de 600 de dosare pentru achizitionarea unei locuinte prin programul “Prima Casa”.

Vesti bune vin si din partea notarilor. Taxele notariale au scazut cu valori de pana la 40% de la 1 ianuarie 2011, iar acum notarii publici opereaza cu alte grile orientative de evaluare, care tin cont de reducerea valorii proprietatilor produsa in ultimul an. Scaderea valorilor din noua grila aduce reducerea taxelor percepute de notar, a impozitului datorat statului si a taxelor de intabulare. In plus, pentru actele de vanzare-cumparare, taxele vor scadea cu 10-20-30%, iar pentru partaje si dezmembrari, tarifele scad cu pana la 90%.

In aceste conditii, primul eveniment imobiliar al anului, Targul PROJECT EXPO, promite sa fie un adevarat punct de reper in evolutia acestei piete in 2011. Ca de obicei, oferta va fi extrem de variata, cuprinzand atat apartamente si vile din categoria low cost, cat si de lux, locuinte din Bucuresti si din zone limitrofe, dar si din statiuni montane.  Bineinteles, va asteapta si multe alte surprize pe care o sa le anuntam pe parcurs.

Targul Imobiliar PROJECT EXPO  este organizat in parteneriat de catre companiile Project Events si Zero Points Consulting.

Pentru detalii suplimentare

Adina Patilea
PR Coordinator Targul Imobiliar PROJECT EXPO
Tel: +40 731 789 943
[email protected]
www.projectexpo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here