Primul lanț hotelier de lux din România

0
857

 

Kempinski Poiana Brașov va fi inaugurat în 2026

 

Mircea Drăghici: Prezența lanțului hotelier Kempinski validează destinația Brașov ca primă opțiune pentru sporturile de iarnă și denotă cât de importantă este prezența unui aeroport internațional în proximitate

 

 

Kempinski Hotels a dezvăluit cea mai recentă adăugire la constelația europeană: un complex de schi contemporan care va transforma stațiunea Poiana Brașov într-o destinație de neratat pentru călătorii dornici de aventură. Cu 120 de camere pentru oaspeți, complexul de munte Kempinski Poiana Brașov va fi primul hotel cu cinci stele din regiunea Transilvaniei și prima adresă Kempinski din România.

 

Proiectul de 70 de milioane de euro marchează prima incursiune a dezvoltatorului cu sediul în București, Rock Holding, în spațiul ospitalității de lux, după dezvoltarea cu succes a unei colecții de proiecte rezidențiale de înaltă calitate în capitala României. Managementul companiei care dezvoltă proiectul este asigurat de către Mircea Cotigă cu suportul lui Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality, unul dintre cei mai experimentați consultanți din industria ospitalității, cu o experiență de peste 20 de ani pe piața de profil, de la management hotelier la realizarea de studii de piață, selecție de operatori hotelieri sau strategie de dezvoltare.

 

Prezența lanțului hotelier Kempinski validează destinația Brașov ca primă opțiune pentru sporturile de iarnă și denotă cât de importantă este prezența unui aeroport internațional în proximitate. Proiectul viitor va cuprinde facilități caracteristice unui complex turistic de cinci stele, incluzând mai multe restaurante și un centru de spa conform standardelor internaționale. Proiectul a reușit să parcurgă cu succes toate formalitățile de planificare urbană, iar construcția urmează să înceapă în viitorul apropiat. Acest nou proiect de lux, aliniat cu clasificările internaționale, este situat în zona centrală a Poianei Brașov. Pe de altă parte, va fi primul hotel din România care aparține unui brand de lux”, declară Mircea Drăghici, managing partner Est Hospitality.

 

”Munții din regiunea Brașovului sunt unii dintre cei mai spectaculoși din lume și suntem încântați că am găsit o nouă destinație pentru Kempinski în Poiana Brașov”, a declarat Bernold Schroeder, CEO Kempinski Group și President of the Management Board Kempinski AG. ”Ne dorim ca împreună cu Rock Holding să implementăm cele mai ridicate niveluri de lux pe scena ospitalității din regiune și să oferim o experiență cu adevărat de cinci stele tuturor turiștilor care vor alege România.”

 

Cele 120 de camere și suite la malul lacului în hotelul principal vor fi completate de facilități extinse de spa și wellness, care vor exploata puterile vindecătoare ale peisajului montan, în timp ce trei restaurante vor prezenta aromele bucătăriei românești și internaționale. Un centru de conferințe și un spațiu de evenimente cu priveliști montane uluitoare oferă o pânză albă pentru evenimente corporate spectaculoase și nunți de vară.

 

În spatele unei fațade elegante și contemporane, hotelul promite o estetică minimală și naturalistică, cu materiale de construcție naturale, linii organice fluide și interioare care reflectă peisajul Munților Carpați.

 

”Poiana Brașov este fără îndoială una dintre cele mai atrăgătoare părți ale României și are un mare potențial de dezvoltare”, spune Mircea Cotiga, CEO și Fondator, Rock Holding. ”Viziunea noastră pentru Kempinski Poiana Brașov este de a crea un refugiu montan luxos unde vizitatorii pot alege să facă cât sau cât de puțin doresc, cu o serie de facilități în interior și o abundență de activități în aer liber la doar un pas. Hotelul Kempinski va oferi cazare de lux oricui caută o bucată de paradis în Munții Carpați”.

 

Poiana Brașov este o poartă către unele dintre cele mai captivante peisaje din Europa Centrală și o atracție pentru iubitorii de activități în aer liber. În zilele lungi de vară, traseele bine marcate dintre pădurile dese de brad și poienile montane acoperite cu flori sălbatice atrag drumeți, cicliști și călăreți, în timp ce vârfurile acoperite de zăpadă îi atrag pe schiori și snowboarderi din întreaga Europă în fiecare iarnă.

 

”Colecția noastră în creștere de stațiuni montane europene reflectă creșterea cererii din partea oaspeților pentru vacanțe care îi înglobează în lumea naturală și oferă o pânză albă pentru aventuri active”, adaugă Bernold Schroeder. „De la vacanțe de schi în zăpadă la evadări aventuroase de vară, Poiana Brașov oferă o destinație pe tot parcursul anului pentru activități în aer liber”.

 

Oaspeții care se cazează la complexul de munte Kempinski Poiana Brașov vor avea acces direct la aproape 24 de kilometri de pârtii de schi pe flancurile Masivului Postăvarul, una dintre cele mai pitorești zone sălbatice din Europa Centrală. Orașul medieval apropiat Brașov adăpostește biserici gotice, străzi pietruite și case baroce care evocă esența Transilvaniei. În mai puțin de 45 de minute, oaspeții pot ajunge la unele dintre cele mai remarcabile atracții ale României, inclusiv Castelul Bran, locul de naștere al Contelui Dracula, turlele de basm ale Castelului Peleș și zidurile puternice ale Cetății Râșnov.

 

Zboruri directe din orașe precum Dubai, Londra, Bruxelles, Barcelona, ​​Munchen, Stuttgart, Tel Aviv și Geneva deservesc noul Aeroport Internațional Brașov -Ghimbav, la doar 30 de minute de condus de hotel, în timp ce la Aeroportul Internațional București se poate ajunge în 2 ore și jumătate.

 

Despre Kempinski: Creat în 1897, Kempinski Hotels este grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existență din Europa. Moștenirea bogata a Kempinski, de servicii personale impecabile și ospitalitate superbă, este completată de exclusivitatea și individualitatea proprietăților sale. Astăzi, Grupul Kempinski administrează 82 de hoteluri și reședințe în 35 de țări și are în prezent peste 26 de proiecte prestigioase în dezvoltare pe tot Globul. Fiecare hotel de cinci stele reflectă puterea și succesul mărcii Kempinski, fără a pierde din vedere moștenirea sa; fiecare este impregnat cu calitatea pe care oaspeții au ajuns să o aștepte de la Kempinski, concomitent cu îmbrățișarea tradițiilor culturale locale. Portofoliul cuprinde proprietăți istorice, hoteluri urbane premiate, stațiuni remarcabile și reședințe spectaculoase. Kempinski este membru fondator al Global Hotel Alliance (GHA), cea mai mare alianță globală de mărci independente de hoteluri.

 

 

Despre Mircea Drăghici: Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality Consulting, este primul român absolvent al programului MBA (specializarea strategie și finanțare în industria ospitalității) al Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL – 2007) și lucrează în industria ospitalității de aproape 25 de ani, dintre care ultimii 16 ani în consultanță (studii de piață și fezabilitate, selecție operatori hotelieri, dezvoltare strategică, evaluare). Mircea este totodată membru fondator al Asociației Incoming Romania,  membru al AEHL (Alumni EHL) și membru al UNEVAR (Asociația Evaluatorilor din România). Contact: [email protected]     

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here