Primul caz de infectare cu virusul West Nile, confirmat in Romania

0
826
tantar-intepatura-virus

tantar-intepatura-virusMinisterul Sanatatii a anuntat, joi, ca in judetul Galati a fost confirmat primul caz de infectie cu virusul West Nile, la o femeie in varsta de 37 de ani, starea acesteia fiind buna. Primul caz de infectie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat in Romania la o luna de la punerea in functiune a sistemului de supraveghere privind aceasta maladie,

a declarat pentru MEDIAFAX consilierul ministrului Sanatatii, Geza Molnar.
Femeia a ajuns la spital in 8 iulie, in stare grava, avand meningoencefalita si crize comitiale, dar acum este bine, a declarat Geza Molnar.

in 8 iulie, femeia, in varsta de 37 de ani, a fost internata la sectia de Neurologie a Spitalului Judetean de Urgenta Galati, cu suspiciunea „meningita encefalita, cu crize comitiale”, dar in urma analizelor a fost transferata la Clinica de boli infectioase a unitatii sanitare, cu suspiciunea de infectie cu virusul West Nile, a spus Geza Molnar.

Probele de sange si din lichidul cefalorahidian recoltate de la femeie au fost trimise la Institutul Cantacuzino, care a confirmat boala.

Acesta este primul caz semnalat la nivel national de imbolnavire cu virusul West Nile.

„Nu putem face o estimare a evolutiei ulterioare a imbolnavirilor, chiar daca primul caz a aparut mai tarziu decat ne asteptam”, a spus medicul Geza Molnar.

Primul caz de infectie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat in Romania la o luna de la punerea in functiune a sistemului de supraveghere privind aceasta maladie, a precizat consilierul ministrului Sanatatii.

„Femeia este in spital, dar nu exista niciun risc vital. Sistemul de supraveghere a infectiei a fost activat in urma cu o luna, acesta fiind primul caz in acest sezon”, a adaugat Geza Molnar.

El a spus ca in Romania exista „o populatie de tantari infectiosi” care transmit aceasta maladie, singurele masuri care pot fi luate vizand combaterea acestora.

„Nu este o boala care sa se transmita de la om la om, ci numai prin muscatura tantarului”, a precizat Geza Molnar.

Cele mai afectate zone sunt in general cele de pe malul Dunarii, Tulcea, Galati si Ialomita.

Geza Molnar a tinut sa precizeze ca nu se poate vorbi despre o epidemie, ci doar de un caz punctual.

In 2010, la nivel national au fost 57 de cazuri de infectii cu virusul West Nile, cu cinci decese. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here