Primaria Capitalei, obligata sa plateasca 76 milioane de lei unor mostenitori ai Mariei Tanase

0
722
primaria_capitalei

primaria_capitaleiPrimarul Sorin Oprescu a declarat, vineri, in sedinta CGMB ca municipalitatea a fost obligata sa plateasca 38 de milioane de lei unor mostenitori ai Mariei Tanase, alte 38 de milioane de lei fiind blocate printr-o decizie a unui executor, pentru un teren in Parcul Tineretului.

 

Edilul sef al Capitalei a explicat ca cele 76 de milioane de lei pe care municipalitatea trebuie sa le plateasca reprezinta despagubiri reparatorii acordate mai multor mostenitori ai Mariei Tanase care intial au revendicat 3,5 hectare de teren in Parcul Tineretului.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, actiunea de revendicare a terenului din Parcul Tineretului a fost facuta in anul 2000, de atunci si pana in prezent mostenitorii cerand despagubiri banesti.

Primarul Capitalei a mai spus ca cele 76 de milioane de lei au fost impartite intre mai multi mostenitori, fiecare dintre acestia folosind cate un executor judecatoresc pentru punerea in executare a sentintei care le ofera acesti bani.

Astfel, primele 38 de milioane de lei au fost deja incasate din contul de investitii al municipalitatii, dupa ce executorii judecatoresti au pus poprire pe acest cont. Potrivit reprezentantilor municipalitatii acesti bani erau destinati lucrarilor desfasurate la Stadionul „Lia Manoliu”.

„Cea de a doua transa de 38 de milioane de lei este in prezent blocata in contul executorului, cererea de executare fiind depusa mai tarziu pentru judecarea contestatiei la executare pe care municipalitatea a inaintat-o instantei”, a declarat Sorin Oprescu, pentru MEDIAFAX.

in functie de rezultatul instantei, si cea de a doua transa de 38 de milioane de lei ar putea fi incasata de mostenitorii Mariei Tanase.

La sedinta CGMB de vineri, pe ordinea de zi se afla proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului propriu pe anul 2010 in care a fost prevazuta o suma de 70 de milioane de lei, si nu 76 de milioane de lei, care trebuie relocata pentru acoperirea atat a celor 38 de milioane de lei deja incasate de mostenitorii Mariei Tanase, cat si a celei de a doua transe, daca instanta nu va accepta contestatia la executare depusa de Primarie. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here