Prima zi de targ: Proiecte de peste 200 de milioane de euro, lansate in premiera la tIMOn

0
741

Un numar de 20 de proiecte rezidentiale noi sunt lansate si promovate in premiera si in exclusivitate la editia din aceasta primavara a tIMOn, totalizand peste 1.500 de locuinte. Majoritatea proiectelor sunt localizate in zone centrale si semicentrale si sunt dezvoltate atat de investitori noi, cat si de jucatori deja existenti pe piata rezidentiala. Investitiile pe care le implica aceste proiecte se ridica la peste 200 de milioane de euro, fonduri sustinute atat din surse proprii ale dezvoltatorilor, cat si din bani atrasi de la banci.

Printre proiectele noi, lansate pe piata la tIMOn, care se desfasoara in perioada 24-27 martie in Piata Constitutiei, se numara Otopeni Central Residence din Otopeni, ansamblu de apartamente in vile, promovate de Alpha Group, dar si ansamblul  Cherry Ville din  Otopeni, ansamblu de 304 apartamente  dezvoltat de GreenTech International.

Compania Renet prezinta in premiera la tIMOn trei proiecte rezidentiale, amplasate in zone atractive, respectiv pe  malul lacului Buftea si in Otopeni, New Apple Residence, Otopeni Nord Residence si Peninsula Residence.

O noutate a editiei din acest an este si proiectul Citta Nusco, dezvoltat de investitorul italian Nusco, care intra astfel pe piata rezidentiala locala, dupa ce a activat pe segmentul de birouri.

Segmentul lux prinde contur

Imoteca, firma de consultanta imobiliara cu un portofoliu de 2.000  de apartamente in Romania, promoveaza in premiera si exclusivitate la tIMOn 6 proiecte de locuinte, dezvoltate de companii spaniole, patru dintre ele vizand exclusiv segmentul lux. Toate sunt situate in zone centrale: Vernescu Residence, Parisian View, Downtown Apartments si Docentilor Residence, au finisaje high class, apartamente putine si se adreseaza unui numar redus de cumparatori. in timp ce valoarea investitiei pentru fiecare in parte este in jurul valorii de 6 milioane €, numarul de unitati locative /proiect nu depaseste 20.

Gran Via Park: ansamblul cu cel mai mare parc privat din Romania

Dezvoltat de Gran Via Real Estate, un grup de firme romanesti cu capital spaniol, ansamblul lanseaza astazi cele 289 de apartamente din faza 1, cu o investitie de 17 milioane €, intreg proiectul urmand sa cuprinda peste 1000 de unitati locative si cel mai mare parc privat din Romania, pe o suprafata de 36.000 mp. Ansamblul este situat in zona Lujerului, iar preturile pornesc de la 40.500 € +TVA pentru o garsoniera.

Un grup de investitori romani, reprezentati de firma Magecon dezvolta complexul Parfumului, amplasat in Prelungirea Ghencea.

”Noile proiecte sunt localizate in toate zonele din Bucuresti, venind cu o paleta extrem de diversificata de locuinte. Piata nu mai este atat de apolarizata ca in urma cu 1-2 ani, cand noile dezvoltari erau fie in zone foarte scumpe, fie in cele mai ieftine. Dezvoltatorii au prins curaj si mizeaza acum pe clasa de mijloc a populatiei, care reprezinta cererea sustenabila.”, (Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn).

Targul Imobiliar National tIMOn, cel mai mare eveniment de profil din Bucuresti, incepe astazi, 24 martie 2016, in Piata Constitutiei din Bucuresti si va fi deschis de joi pana sambata intre orele 10.00 – 20.00 si duminica pana la ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here