Prima rectificare bugetara din acest an va fi operata in luna iulie

0
520
bani_taiati

bani_taiatiPrima rectificare a bugetului pe 2010 va fi realizata in luna iulie, cand se va stabili daca va fi necesar un nou imprumut extern, in functie de realizarile privind veniturile in primul semestru, potrivit ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

„Va trebui sa analizam aceasta problema, saptamana viitoare incepem discutiile despre rectificarea bugetara, care va fi in luna iulie. Vom trage linia, sa vedem cati bani au intrat in buget la sfarsitul semestrului intai si dupa aceea, in functie de venituri, in functie de calculele care se vor face, vom decide daca este nevoie de un nou imprumut sau nu”, a spus Borbely, referindu-se la posibiltatea contractarii unui nou credit esxtern in acest an.

El a afirmat ca nu exclude posibilitatea unui nou imprumut extern in acest an.

Romania are in derulare un program de imprumuturi externe in valoare de 20 miliarde euro de la FMI, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si BERD.

Ministrul Finantelor Publice Sebastian Vladescu a afirmat la inceputul lunii iunie ca rectificarea bugetara va cuprinde masurile adoptate prin legile pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea, precum si reduceri la capitolul de bunuri si servicii, iar investitiile vor fi reprioritizate.

El a aratat ca prin rectificare vor fi efectuate schimbari la capitolul bunuri si servicii, deoarece ordonatorii de credit trebuie sa aplice masuri de reducere a cheltuielilor.

„Vor exista schimbari si la capitolul investitii, pentru ca vrem sa reprioritizam si sa ne axam pe acele proiecte care trebuie si pot fi terminate”, a spus atunci Vladescu.

Bugetul pe anul 2010 a fost aprobat la jumatatea lunii ianuarie, iar potrivit Legii responsabilitatii fiscale, intr-un an bugetar, nu pot fi aprobate mai mult de doua rectificari. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here