Prezentarea aeroporturilor din Romania in cadrul Congresului Plenar al AIRPOL – Bucuresti (27-28 mai 2015)

0
866

In perioada 27-28 mai 2015 are loc la Bucuresti, Congresul Plenar al AIRPOL (reteaua aeuropeana a structurilor de politie aeroportuare).

In cadrul Congresului, domnul David Ciceo, director general al Aeroportului International „Avram Iancu” Cluj si presedinte al Asociatiei Aeroporturilor din Romania a sustinut o prezentare cu privire la colaborarea cu structurile de politie care isi desfasoara activitatea in cadrul aeroporturilor.

Prezentarea sustinuta de catre domnul Ciceo in cadrul Congresului AIRPOL a adus in prim plan cresterea importanta a traficului international pe aeroporturile din Romania dupa integrarea tarii in Uniunea Europeana. Totodata, a subliniat cooperarea foarte buna care exista intre aeroporturi si structurile specializate de politie aeroportuara (Politia de Frontiera, Politia Transporturi, Serviciul Roman de Informatii) si calitatea serviciilor oferite de acestea, care corespunde standardelor europene. Mai mult, in cadrul prezentarii a fost reiterat faptul ca aeroporturile din Romania indeplinesc toate cerintele pentru aderarea la Schengen.

Activitatea AIRPOL vizeaza urmatoarele aspecte relevante:

activitati de politie aeroportuara cu privire la asigurarea legii si ordinii in perimetrul aeroporturilor pentru combaterea infractionalitatii si a terorismului, managementul situatiilor de urgenta, protectia infrastructurii critice

activitati de securitate in aviatie care contin toate actiunile si reglementarile necesare pentru asigurarea securitatii aviatiei civile

activitati de securitate a frontierei cu toate aspectele sale privind problemele de imigratie, operatiuni de repatriere, supravegherea frontierei pe aeroporturi mici sau aerodromuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here