Preturile productiei industriale au crescut in februarie

0
708
industrie

Preturile productiei industriale, cuprinzand piata interna si cea externa, au fost mai mari cu 0,2% in februarie fata de luna precedenta, dar s-au redus cu 1,7% comparativ cu februarie 2014, influentate de piata externa, unde au coborat cu 4,1%, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS).

Fata de ianuarie, preturile productiei industriale au fost in urcare cu 0,2% pe piata interna si cu 0,1% pe cea externa, se arata intr-un comunicat al INS.

Cele mai mari reduceri de preturi au fost inregistrate in industria bunurilor de capital (-0,9%), cea a bunurilor intermediare (-0,7%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,2%). Pe de alta parte, in industria bunurilor de uz curent preturile au urcat cu 0,2%, iar in industria energetica au fost mai mari cu 2,2%.

Comparativ cu februarie anul trecut, preturile au scazut cu 0,6% pe piata interna si cu 4,1% pe cea externa.

Industria energetica a consemnat cea mai mare contractie a preturilor, de 4,4%, urmata de industria bunurilor de capital, cu 2,8%, si cea a bunurilor intermediare, cu 0,6%. in schimb, industria bunurilor de uz curent a avut preturi in urcare cu 0,9%, iar cea a bunurilor de folosinta indelungata cu 1,1%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here