Preturile locuintelor au scazut cu 4,2% in ultimele 12 luni

0
927
apartamente-vanzare

Cluj-Napoca este singurul oras din cele mai mari sase din tara unde preturile locuintelor au crescut in ultimele 12 luni, in conditiile in care in Constanta, Ploiesti, Timisoara, Brasov si Bucuresti proprietarii locuintelor din Bucuresti au scazut preturile cu pana la 4,2%.

Dupa ce in aprilie preturile cerute pentru apartamentele din intreaga tara s-au depreciat, inregistrandu-se o scadere de 2,4%, de la 953 la 935 de euro pe metru patrat, in luna mai piata rezidentiala a fost marcata de stabilitate. Astfel, la nivel national in luna mai a fost consemnata o apreciere usoara, de 0,3%, pana la 938 de euro pe metru patrat. Cu toate acestea, tendinta generala in marile orase ale tarii a fost, cu doua exceptii, una de scadere, se arata intr-un comunicat al portalului imobiliare.ro, potrivit Mediafax.

Pe primul loc in topul marilor orase in functie de ieftinirile consemnate pe segmentul rezidential in decurs de 12 luni se afla Constanta si Ploiesti, cu scaderi de 4,2% fata de 2012.

In Constanta preturile au coborat sub 900 de euro pe metru patrat, respectiv de la 906 la 868 de euro pe metru patrat.

Pe de alta parte, in Ploiesti pretul mediu se apropie de limita de 800 de euro, in conditiile in care acesta s-a redus de la 836 la 801 euro pe metru patrat.

In Capitala, pretentiile proprietarilor si dezvoltatorilor s-au redus cu 3,9% in ultimele 12 luni, la 1.096 de euro pe metru patrat, fata de 1.140 de euro pe metru patrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Pe urmatorul loc se afla Brasov, unde preturile solicitate de vanzatori si intermediari sunt cu 1,8% mai mici comparativ cu sfarsitul lunii mai 2012. in aceste conditii, pretul mediu a ajuns la 833 de euro pe metru patrat, fata de 848 de euro pe metru patrat anul trecut.

in Timisoara, preturile locuintelor s-au mentinut relativ stabile in ultimele 12 luni, cu o marja de scadere de doar 1%, de la 794 la 786 de euro pe metru patrat.

Cel mai mare oras din Transilvania, Cluj-Napoca, este singurul dintre cele analizate unde preturile cerute in prezent sunt mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut – chiar daca diferenta este una redusa, de 0,3%. Nivelul mediu al preturilor se situeaza in Cluj-Napoca la 940 de euro pe metru patrat, fata de 937 de euro pe metru patrat in mai 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here