Pretul painii ar putea creste cu 30 la suta in toamna acestui an

0
688
paine-raft

paine-raftPresedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura, Niculae Stefan, a avertizat, joi, ca pretul painii ar putea creste cu 30 la suta in toamna acestui an, pe fondul majorarii pretului la grau. „Pretul painii va creste in toamna pe fondul cresterii pretului la grau.

 Avand in vedere ca productia de grau este foarte mica si afectata de conditiile climatice, importurile care se vor face si cresterea pretului vor duce la o scumpire de 30 la suta in lunile octombrie, noiembrie, decembrie. Preturile majorate sunt si consecinta politicilor proaste ale Ministerului Agriculturii”, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Cluj, Niculae Stefan.

Presedintele Agrostar a subliniat ca daca strategia care a fost propusa Ministerului Agriculturii in luna ianuarie ar fi fost aplicata, „Romania nu avea probleme cu preturile”.

„Romania nu ar trebui sa aiba probleme cu cresterea preturilor, pentru ca avem capacitatea de a aproviziona nu numai populatia tarii, ci inca 80 de milioane de locuitori. Celor de la Ministerul Agriculturii ar trebui sa le fie rusine ca gasim in piete 70-80 la suta din produse din import”, a spus Stefan. (realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here