Pretul gazelor pentru consumatorii casnici se reduce de la 1 mai

0
771
contoar-gaze

Pretul la gaze pentru consumatorii casnici din categoria de consum B, reprezentand 94% din totalul clientilor, va scadea de la 1 mai in medie cu 1,5%, a anuntat miercuri Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Decizia vine dupa scaderea tarifelor de distributie pentru E.ON Distributie Romania cu circa 8,8% si pentru Distrigaz Sud Retele SRL cu circa 2,4% si dupa recuperarea partiala de catre societati a costurilor istorice cu achizitia gazelor naturale destinate furnizarii la clientii casnici, anunta Mediafax.

Potrivit ANRE, de la 1 mai, 1,51 milioane clienti casnici al caror furnizor este E.ON Energie Romania vor beneficia de o reducere de circa 1,9%, iar 1,42 milioane de clienti ai Engie Romania de o reducere de 1%.

„Avand in vedere insa, ca de serviciul de distributie beneficiaza toti clientii noncasnici racordati la sistemele de distributie, scaderea tarifelor de distributie este un element care ar putea genera/determina si o scadere a preturilor de furnizare aferente pietei concurentiale, in functie de serviciile care fac obiectul contractelor de furnizare in regim negociat si a conditiilor contractuale”, spune ANRE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here