Președintele CCIB, Iuliu Stocklosa, la Palatul Elisabeta, la manifestarea dedicată Zilei de 10 Mai

0
728

Ziua de 10 Mai a fost sărbătorită în grădina Palatului Elisabeta cu un eveniment select, la care au luat parte membri ai Parlamentului, Guvernului, Academiei României, ambasadori străini acreditați la București, precum și personalități marcante din mediul economic, științific și cultural. Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București a fost reprezentată de președintele Iuliu Stocklosa și de directorul executiv Gabriela Iftene. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române – alături de care s-a aflat întreaga familie regală – a întâmpinat invitații și a deschis evenimentul.

„Am fost onorat să dau curs invitației primite și să particip la acest sărbătoare, care marcheză două momente de referință în istoria țării noastre. Înființată în 1868, Camera București a avut o contribuție de netăgăduit la dezvoltarea economiei moderne a României. Nu întâmplător, Camera noastră a cunoscut o creştere extraordinară în perioada în care România a fost condusă de Regele Carol I, personalitate vizionară care a sprijinit proiectele înaintașilor mei, unele dintre ele iniţiate înaintea vremii”, declară Iuliu Stocklosa, președintele CCIB.

Precizăm că Iuliu Stocklosa este și președintele Fundației Fondul Carol I, înființată de CCIB, cu rolul de a gestiona procedurile și lucrările necesare punerii în valoare a Palatului Camerei București, clădire monument istoric de o remarcabilă valoare arhitectonică și istorică, construită între anii 1907-1911, cu destinație de sediu al Camerei de Comerț din București pe un teren dat din proprietatea statului, prin Legea 863/25.02.1906, la inițitiva Regelui Carol I.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here