Presedintele BVB: “Acum, cumperi ieftin din Grecia!”

0
1011
grecia-euro-greece

 

Se stie ca, in vremuri de criza, apar si oportunistii care vor sa profite in orice situatie, indiferent de suferinta celui de pe urma caruia profita. Astfel ca analistii si comentatorii economici au remarcat ca, in aceasta perioada, vor scadea din ce in ce mai mult preturile si tarifele la produsele si – respectiv – serviciile din Grecia, deoarece tara se confrunta cu o grava lipsa de numerar si numai prin scaderea pretului pot fi atrasi sa cumpere cei care inca au bani. Mai mult decat atat, Grecia ar putea deveni pe termen limitat o tara mai putin atractiva pentru turisti, pana la rezolvarea problemelor sale financiare, astfel incat si preturile pachetelor turistice ar putea sa scada foarte mult.

 

In acest context, intr-o discutie avuta recent cu Lucian Anghel, acesta a scos in evidenta faptul ca oamenii care au bani si care vor sa profite oricum de oportunitati, vor merge cu siguranta acum in Grecia. Iar explicatia este simpla: grecii au nevoie de cash si vor ajunge sa-si vanda marfurile mai ieftin, pentru a atrage cat mai multi cumparatori care platesc in numerar!

De pilda, pot fi comercianti care – in vremuri normale – nu s-ar plange de lipsa banilor, insa acum banii ar putea fi blocati in banci, in vreme ce le-ar expira termenul pentru vreo plata urgenta, dupa care ar trebui sa achite penalizari de intarziere mai mari decat ar pierde prin vanzarea marfurilor la preturi mai mici. Asa ca, din doua rele (respectiv, doua tipuri de “penalizari”), aleg raul cel mai mic, adica aleg pierderea cea mai mica!

Pe de alta parte, chiar si grecii simpli ar putea – din lipsa de bani – sa-si vanda obiecte din propria agoniseala, la preturi de nimic.

Asadar, din pacate, suferinta unora poate genera castiguri insemnate pentru altii.

Acum, poti sa cumperi foarte ieftin din Grecia!” – a concluzionat Lucian Anghel.(Daniel Negut)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here