Premierul Ungureanu cere bani la buget de la Oficiul Spalarii Banilor si ANAF

0
732
bani-lei-bancnote-buget

bani-lei-bancnote-bugetPremierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut conducerii Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor sa se implice mai eficient in combaterea criminalitatii organizate pentru a majora veniturile bugetare, precizand ca solicitarea ramane valabila si pentru seful ANAF, Sorin Blejnar.

„Guvernul s-a angajat la combaterea criminalitatii organizate, orientandu-se in special spre combaterea evaziunii fiscale, pentru ca este o sursa de alimentare bugetara pe care noi consideram ca nu o valorificam suficient. Nu spun aceasta numai pentru ca in sala este si domnul Blejnar, ci pentru ca trebuie sa se stie foarte bine ca asteptam performante”, a spus Ungureanu, la prezentarea Raportului de activitate a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor pe anul 2011.

in luna februarie, seful Guvernului a cerut ministrilor si sefilor de autoritati implicati in combaterea evaziunii fiscale ca, in termen de doua luni, sa verse la buget venituri reprezentand cel putin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a doua miliarde de euro, in special din actiuni impotriva contrabandei cu alcool si produse vegetale.

El a declarat atunci ca impunerea unui plafon ridicat de venituri obtinute intr-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii nu presupune o „capcana” pentru demiterea sefului ANAF, ci o metoda prin care va fi stabilita eficienta fiecarei persoane implicate. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here