Premierii Bulgariei, Romaniei si Serbiei, reuniune de lucru tripartita la Sofia

0
768

Premierii Bulgariei, Romaniei si Serbiei se vor intalni, sambata, la Sofia, la a doua reuniune a Grupului de la Craiova, pentru a relua discutiile privind cooperarea in domenii precum energia, transporturile, afacerile interne, agenda digitala/telecomunicatii si Strategia UE pentru Regiunea Dunarii.

Prima intalnire formala a acestui grup a avut loc la Craiova, la 24 aprilie, in marja sedintei de Guvern comune Romania-Bulgaria.

„Vor fi reluate discutiile privind stadiul si perspectivele cooperarii in domeniile: energie, transporturi, afaceri interne, agenda digitala/telecomunicatii, precum si proiectele care vor fi promovate in cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii. Va fi analizata, de asemenea, situatia interconectarii infrastructurii celor trei tari (rutiera, cale ferata, conectare retele de electricitate si gaze), precum si modalitatile de atragere de fonduri pentru finantarea acestora. Evolutiile regionale de interes, precum problema migratiei, Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic vor figura, de asemenea, pe agenda de discutii”, se arata intr-un comunicat emis de Biroul de presa al Guvernului Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here