Pregătiți pentru viitor

0
1222

Junior Achievement România deschide anul școlar 2020-2021 cu noi cursuri din programele sale educaționale, în sistem hibrid – la clasă și online – materialele de studiu fiind disponibile gratuit în versiune digitală și tipărită

 

Procesul de transformare digitală a determinat o intervenție majoră în modul de organizare și derulare a activităților educaționale. Junior Acheivement răspunde acestei provocări prin inițiativa globală #FutureReady, prin elaborarea unor programe adaptabile formatului online sau hibrid, păstrând abordarea learning by doing și project based. Programele sunt disponibile pe platformele recomandate de Ministerul Educației și Cercetării.

 

Peste 2000 de profesori din toată țara s-au arătat interesați de noul mod de predare, în amfiteatrul virtual JA lansat în cadrul inițiativei #FutureReady. Cele 17 sesiuni interactive online susținute de echipa Junior Achievement România au adus informații detaliate despre utilizarea la clasă a resurselor educaționale gratuite oferite de Junior Achievement pentru învățarea hibridă, dar și despre modul practic de utilizare a platformelor recomandate de Ministerul Educației și Cercetării.

Formatul interactiv și oportunitatea de a discuta direct despre situațiile concrete întâmpinate la clasă au atras în medie peste 280 de participanți la fiecare dintre aceste sesiuni, atât cadre didactice care cunosc calitatea programelor JA, dar și profesori care abordează pentru prima dată acest format educațional, cu atât mai relevant în contextul curent.

Resurse interactive pentru predarea sincronă și asincronă, în sistem hibrid

Pandemia a schimbat în mod profund modul de derulare a procesului educativ pentru milioane de elevi din lumea întreagă. Tranziția la noul mod de predare nu este nici ușoară, nici simplă.

Misiunea Junior Achievement și a partenerilor săi este, acum, cu atât mai importantă : alături de profesori putem ajuta generația curentă să nu devină „generația pandemiei”, ci o generație pregătită să reușească să se adapteze rapid și să reușească în situații dificile și neașteptate. Nu numai modul de desfășurare a cursurilor trece prin acest proces de transformare, conținutul și structura programelor trebuie să răspundă și ele noilor nevoi și tendințe.

Junior Achievement a digitalizat mai multe resurse educaționale pe perioada verii, pentru a veni în ajutorul profesorilor și al tinerilor, odată cu începerea noului an școlar. În acest moment orice profesor, indiferent de specializare, are acces la materiale educaționale moderne care ajută la formarea competențelor incluse în planurile cadru pentru toate nivelurile de învățământ. Diversitatea resurselor puse la diapoziție de Junior Achievement la nivel internațional, adaptate mediului academic și economic din România,  asigură un caracter de aplicabilitate practică și imediată pentru toate disciplinele predate și toate ciclurile de învățământ, de la clasa 0 până la masterat.

Sesiuni de prezentare a programelor JA România, pentru profesori

Încă din luna septembrie, echipa JA a derulat o serie extinsă de sesiuni interactive online pentru profesori, în cadrul cărora sunt prezentate detalii despre modul în care pot fi utilizate la clasă resursele puse la dispoziție gratuit de Junior Achievement, prin intermediul celor cinci tipuri de programe: dezvoltarea abilităților de viață, educație financiară, educație economică, antreprenorială, și educație pentru orientare profesională. Au fost de asemenea prezentate conceptele de predarea sincronă și asincronă, în sistem hibrid, online și offline, cu exemple concrete care să faciliteze alegerea și utilizarea unei platforme în mod cât mai eficient și adaptat contextului local, precum și recomandări pentru captarea și menținerea atenției și interesului elevilor, și eliminarea dificultăților în evaluarea online.

Noi sesiuni interactive, începând din luna noiembrie

Opiniile și recomandările profesorilor sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea unui conținut relevant în această perioadă plină de provocări. Pornind de la părerile exprimate de un număr de peste 2000 de cadre didactice, JA România continuă pregătirea unei noi serii de astfel de sesiuni, cu mai multe informații centrate pe creșterea motivației elevilor, evaluarea și monitorizarea progresului elevilor, gestionarea eficientă a timpului în activitățile online, realizarea de activități cu un grad mai înalt de interactivitate, precum și schimbul de experiență între cadrele didactice.

Profesorii pot accesa aceste sesiunile interactive de perfecționare chiar din contul lor, de la https://jaromania.org/hub. Toate sesiunile organizate de Junior Achievement, precum și resursele educaționale pentru profesori și tineri sunt gratuite.

Pentru informații complete despre programele Junior Achievement România puteți accesa:

https://www.jaromania.org

 

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 40 de țări din Europa și peste 100 de țări din toată lumea derulează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 230.000 de elevi și studenți și 3.700 de profesori din 1.670 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației și Cercetării și prin susținerea financiară a comunității de afaceri din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here