Poti obtine creditul Prima Casa?

0
1442

Programul “Prima Casa” este un program guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului doar al persoanelor fizice la achiziția sau construirea unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat. Garanțiile acordate în cadrul Programului sunt garanții în numele și în contul statului iar procentul de garantare se aplică în functțe de categoria de locuintă: 40%  pentru locuințe aflate în exploatare curenta pe perioade mai mari de 5 ani, respectiv 50% locuințe noi.

                             Plafoanele maxime ale garanţiilor individuale

 • Pentru achiziția locuintelor noi sau consolidate – maximum 66.500 euro;
 • Pentru construcția de locuințe individuale, maximum 66.500 euro
 • Pentru construcția de locuințe in regim asociativ, maximum 72.500 euro
 • Pentru achiziția altor categorii de locuințe (receptionate la terminarea lucrarilor de constructie cu mai mult de 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat ) maximum 57.000 euro;

                             Conditii eligibilitate

Beneficiarii Programului pot fi persoane fizice ce indeplinesc cumulativ urmatoarele condiții:

 • la data solicitarii creditului garantat, declara pe propria raspundere fie ca nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie ca detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobândita prin orice alt mod decât prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp;
 • achizitioneaza sau construieste o singura locuinta, printr-un credit acordat si garantat in conditiile Programului;
 • are calitatea de imprumutat in raport cu finantatorul
 • dispun de avansul minim necesar de 5%
 • se obliga sa constituie un depozit colateral egal cu dobanda datorata pe o perioada de 3 luni
 • se obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata timp de 5 ani de la data dobandirii
 • asigura locuinta impotriva tuturor riscurilor si cesioneaza drepturile de despagubire in favoarea statului roman.

Dupa aprobarea finantarii, banca, transmite catre FNGCIMM solicitarea/promisiunea de garantare prin intermediul unei aplicatii web, puse la dispozitie de catre FNGCIMM.

Majoritatea dezvoltatorilor accepta achizitia apartamentelor prin Programul Prima Casa. Este si exemplul Ansamblului Rezidential din Sibiu Magnolia Residence care pana in prezent a vandut peste 650 apartamente, majoritatea prin credite ipotecare si Prima Casa. Agentiile imobiliare va pot indruma spre oferte imobiliare care se incadreaza cerintelor, recomandam agentia imobiliara din Sibiu Eurosib Imobiliare, o agentie cu peste 13 ani experienta si peste 1500 apartamente noi intermediate.

 

 

Ziarul Imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here