Poți face testul covid-19 la tine acasă! Ce forme de testare Covid19 sunt disponibile

0
1522

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

 

Pandemia bolii coronavirus (COVID-19) a plasat lumea într-o coadă, la care industria medicală a răspuns în natură prin dezvoltarea și desfășurarea rapidă a testelor destinate detectării infecției. Multe dintre aceste teste ajută clinicienii și cercetătorii să identifice cu precizie coronavirusul 2 al sindromului respirator acut sever (SARS-CoV-2), virusul responsabil pentru COVID-19.

Tipuri de teste COVID-19

Au fost dezvoltate mai multe metode noi pentru a diagnostica COVID-19, dintre care multe au propriile metode alternative de administrare și beneficii unice:

 

  • Testare pcr
  • Testul PCR
  • Ser Anticorpi IgG (Test de sânge)

 

Obținerea unui test pentru COVID-19 poate fi o provocare pentru unii oameni, mai ales având în vedere evoluția rapidă a îndrumărilor de testare cu privire la opțiunile de testare. În timp ce fiecare test prezintă propriile limitări, testele moleculare sunt probabil cele mai eficiente strategii disponibile.

 

Testarea rapidă este atrăgătoare, deoarece primirea de rezultate rapide înseamnă că o persoană știe mai devreme dacă trebuie să se izoleze pentru a evita transmiterea virusului altora.

 

Citește și: De câte tipuri sunt testele pentru COVID 19 şi care este diferenţa între ele?

 

Acest test rapid de Covid 19 ajută la reducerea timpilor lungi de așteptare cu care se confruntă mulți oameni pentru a face teste COVID-19. Aceste perioade lungi de așteptare au împiedicat capacitatea oamenilor de a determina dacă trebuie să se pună în carantină față de ceilalți.

 

Acest test este crucial, deoarece unii oameni nu prezintă simptome ale COVID-19.

 

Testele rapide, nu necesită un laborator și pot fi efectuate oriunde – inclusiv acasă.

 

Ce este RT-PCR real time?

 

RT-PCR real time este o metodă derivată din nucleu pentru detectarea prezenței materialului genetic specific în orice agent patogen, inclusiv un virus. Inițial, metoda folosea markeri izotopi radioactivi pentru a detecta materialele genetice vizate, dar rafinarea ulterioară a dus la înlocuirea etichetării izotopice cu markeri speciali, cel mai frecvent coloranți fluorescenți. Această tehnică permite oamenilor de știință să vadă rezultatele aproape imediat în timp ce procesul este încă în desfășurare, în timp ce RT-PCR convențional oferă rezultate doar la sfârșitul procesului.

 

RT-PCR în timp real este una dintre cele mai utilizate metode de laborator pentru detectarea virusului COVID-19. În timp ce multe țări au folosit RT-PCR în timp real pentru diagnosticarea altor boli, cum ar fi virusul Ebola și virusul Zika, multe au nevoie de sprijin în adaptarea acestei metode pentru virusul COVID-19, precum și în creșterea capacităților lor de testare naționale.

Cum funcționează RT-PCR în timp real cu virusul COVID-19?

O probă este colectată din părțile corpului în care se adună virusul COVID-19, cum ar fi nasul sau gâtul unei persoane. Proba este tratată cu mai multe soluții chimice care îndepărtează substanțe precum proteinele și grăsimile și care extrag doar ARN-ul prezent în probă. Acest ARN extras este un amestec de material genetic propriu al persoanei și, dacă este prezent, ARN-ul virusului.

 

Mai multe teste oferă o perspectivă mai mare asupra COVID-19

Implementarea la nivel mondial a testelor eficiente COVID-19 este esențială pentru a dobândi o înțelegere sporită despre răspândirea virusului, care ar putea juca un rol în găsirea unei modalități de oprire. Adoptarea pe scară largă a testelor de anticorpi, în timp ce limitează detectarea unei infecții active, poate fi de asemenea utilă pentru a determina dacă pacienții recuperați au imunitate pe termen lung față de virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here