Portland Trust, premiat pentru cel mai inovator proiect de birouri tranzactionat in 2015

0
1050

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a castigat premiul pentru „Cel mai inovator proiect tranzactionat in 2015” la Gala Forbes Best Office Buildings, pentru complexul de birouri Floreasca Park. Premiul a fost ridicat joi seara, la evenimentul de la Hotel Sheraton din Bucuresti, de catre Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Distinsa cu multiple premii internationale, Floreasca Park este una dintre cele mai performante cladiri de birouri din Bucuresti in materie de sustenabilitate, beneficiind de tehnologii „verzi” inovatoare, implementate pentru prima data in Romania. Proiectul este certificat BREEAM cu calificativul „Excelent”.

Cladirea de birouri a mai castigat, printre altele, „Office Investment Transaction of the Year”, in cadrul galei CIJ Awards 2015, premiul „Best Office Building of The Year”, la gala Central and Eastern European Quality Awards 2014 (Varsovia), si premiul „Office Development of the Year”, la Europaproperty SEE Real Estate Awards 2014. Parcul a fost achizitionat anul trecut de compania germana GLL Real Estate Partners.

In prezent, Portland Trust construieste un nou ansamblu care aplica tehnologii de ultima generatie, Oregon Park. Este al saselea proiect de birouri dezvoltat de companie in Romania, dupa Opera Center I si II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A si Floreasca Park. Oregon Park va beneficia de cele mai performante tehnologii si masuri de sustenabilitate si eficienta energetica de la ora actuala, incluzand sistemul geotermal de pompe de caldura care genereaza o reducere de peste 30% a consumului de gaz si electricitate, reducere dovedita in cazul Floreasca Park, lifturi cu sistem inteligent de control al destinatiei, iluminare cu lampi LED de ultima generatie.

Situat in zona Floreasca – Barbu Vacarescu, Oregon Park va cuprinde trei cladiri cu o suprafata inchiriabila de circa 70.000 de m2. Cladirea A are o suprafata inchiriabila de 20.000 m2, in timp ce cladirile B si C vor avea fiecare cate 25.000 m2. Primele doua cladiri, fiecare avand cate doua niveluri de parcare subterana, parter si 6 etaje, se afla in stadii avansate de constructie, termenul de finalizare fiind vara anului 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here