Portland Trust a inaugurat Aviatorii, o statuie de bronz de 4 metri, simbol al proiectului Expo Business Park din București

0
1144
București, 17.02.2020. Dezvoltatorul Portland Trust a inaugurat o statuie turantă în bronz cu o înălțime de 4 metri, intitulată Aviatorii, amplasată în fața proiectului premiat EXPO Business Park, din București și menită să celebreze rolul aviației în impulsionarea legăturilor de afaceri globale de-a lungul ultimului secol.

EXPO Business Park este situat pe Strada Aviator Popișteanu, al cărei nume provine de la pilotul de vânătoare Alexandru Popișteanu, care a luptat eroic și a murit pentru țară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Alte câteva străzi din zona Expoziției sunt denumite după eroi ai aviației românești.

Sculptura reprezintă doi oameni de afaceri, care zboară în formație, iar corpurile lor sunt asemănătoare ca formă cu avioanele vechi. Cele două elemente ale sculpturii poartă căști în stilul celor care făceau parte din uniforma piloților din Al Doilea Război Mondial, iar conturul hainelor ia forma panourilor metalice ale aeronavei.

Expo celebrează comerțul internațional, care implică adesea zborul în întreaga lume. Fără călătoriile aeriene, comerțul global ar fi lent, iar fascinația istorică a omului de a călători în alte țări și de a experimenta alte culturi, nu ar fi satisfăcută. Statuia poate fi privită și ca o juxtapunere între prezent, când spațiul aerian este pașnic și folosit pentru comerțul internațional și explorare și perioadele de război.

Sculptura este realizată de artistul britanic Colin Spofforth, autorul statuii Voluntarii, care marchează identitatea complexului de birouri multi-premiat Oregon Park. În Europa de Est, a realizat lucrări renumite, precum The Winged Lion, în Praga, și The Six White Mice, în Bratislava.

Proiectul EXPO Business Park a câștigat recent trei premii la cea de-a douăsprezecea ediție a Galei Premiilor CIJ: Best Lease, Best Office și Grand Prix Best Overall Project 2019 și este primul complex de birouri din România care primește certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), cu cel mai înalt calificativ „OUTSTANDING”.

***

Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997.

Activă în România și Republica Cehă, compania a realizat o gamă largă de proiecte imobiliare, de la supermarketuri și centre comerciale regionale, la clădiri de birouri și parcuri industriale și logistice în Republica Cehă și în București, România. Portland Trust a construit până în prezent peste 800.000 metri pătrați închiriabili de spații comerciale noi.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple prin folosirea materialelor naturale locale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă, implementarea unor tehnologii moderne și eficiente și aderarea la regulamentele locale și internaționale privind eficiența energetică. Scopul este dezvoltarea unor clădiri care se integrează armonios în mediul înconjurător și minimizează impactul asupra acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here