Porsche Bank ofera flexibilitate clientilor prin noile produse de credit auto: Credit Rapid si FlexiCredit

0
704

Porsche Bank isi diversifica oferta prin doua produse de credit destinate companiilor care doresc sa achizitioneze autoturisme: Credit Rapid si FlexiCredit. Principalele avantaje ale acestor produse sunt flexibilitatea lor fața de nevoile clientului si TVA-ul deductibil pana la 100%.

Credit Rapid este un produs de finanțare care se bazeaza pe avans de minim 30% din prețul DDP si documentație financiara simplificata. Astfel, autoturismul intra imediat in patrimoniul companiei si se amortizeaza, optimizand costurile generate de achizitie. Produsul este disponibil si in RON, la prețuri competitive, cu dobanda fixa sau variabila.

Pentru FlexiCredit clientul are nevoie de documente financiare suplimentare, cum ar fi ultimul bilanț anual, insa are avantajul unui avans incepand de la doar 15% pentru anumite modele.

„in condițiile schimbarilor recente din Codul Fiscal, Porsche Bank vine in sprijinul clienților persoane juridice cu doua noi produse de credit, pe langa cel standard, disponibil acum pentru companii atat in EURO, cat si in RON. Aceste produse au fost construite cu scopul de a determina, in cadrul companiilor-clienți o gestionare optima a cheltuielilor, prin amortizarea lunara a autoturismului si o crestere a indicatorilor financiari, prin cresterea elementelor de activ. Acestea sunt doar cateva avantaje ale acestor produse, create in funcție de nevoile identificate in randul clienților nostri”, declara Alexander Nekolar, CEO al Porsche Finance Group.

Deductibilitatea TVA in cazul acestor produse inseamna ca firmele isi deduc imediat dupa achiziție TVA-ul aferent prețului de achiziție al autoturismului, determinand astfel un efort financiar mai mic pentru lichiditațile companiei. Deductibilitatea TVA este de 100% in cazul autoturismelor achizitionate in scopuri comerciale, ca de exemplu cele pentru transportul de persoane, contra cost, sau angajati proprii, transport de marfa, ori daca este utilizat de catre agenti comerciali sau este oferit spre inchiriere. Daca autoturismul nu este folosit in scopuri comerciale, deducerea TVA este posibila in proportie de doar 50%.

De pilda, pentru un autoturism la preț CIP 10.000 EUR (pret DDP 12.400 EUR), TVA-ul deductibil va fi de 1.200 EUR, avansul solicitat (30%), de 3.720 EUR, iar efortul financiar real al firmei de aproximativ 20% din prețul autoturismului (3.720 EUR minus TVA deductibil 1.200 EUR = 2.520 EUR).

# # #

Porsche Finance Group

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Bentley si Porsche. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari. Porsche Finance Group ofera clientilor sai solutii eficiente si rapide pentru achizitionarea automobilului dorit, conform conceptului „one stop shop”: achizitionare directa, in showroom, finantare prin leasing sau credit, asigurare pentru masina si o administrare eficienta a flotelor de masini.

Porsche Leasing Romania IFN SA ofera leasing financiar intern pentru persoane fizice si companii.
Porsche Bank Romania este prima banca auto specializata de pe piata romaneasca – ofera credite pentru autoturisme.
Porsche Broker de Asigurare completeaza gama de servicii cu intermedierea de asigurari CASCO si RCA.
Porsche Mobility a fost infiintata cu scopul de a dezvolta serviciul de management de flote, rent-a-car si leasing operational.
Porsche Asigurari inchide cercul serviciilor integrate ale Porsche Finance Group. Compania ofera asigurarea CASCO, valabila in toata Europa, pentru masinile noi achizitionate in leasing, credit sau cash, prin companiile grupului, Porsche Leasing, Porsche Mobility sau Porsche Bank.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here