Populismul si interesele din institutiile de stat au fost motivele care au determinat un consilier al ministrului Economiei sa-si dea demisia

0
706
scriere-semnare-document

scriere-semnare-documentDumitru Chisalita, consilier al ministrului Economiei, a demisionat din functie la cateva saptamani de la numire, invocand „lipsa dialogului”, „abordarile populiste specifice unui an electoral” si „lipsa delimitarilor intereselor nationale fata de alte interese in interiorul institutiilor de stat”.

El vrea sa lucreze din nou la compania Romgaz Medias – detinuta de Ministerul Economiei -, unde a activat ca director de comercializare si, pentru o scurta perioada, ca director general interimar.

„In urma cu cateva saptamani am ales sa merg la Ministerul Economiei in interesul Romgaz si al sectorului gazier, sperand sa determin realizarea unei strategii de securitate energetica a Romaniei. (…)Este o necesitate fara de care proiectele energetice risca sa fie doar niste actiuni necoordonate si nearmonizate. Ma retrag, acum, ca urmare a lipsei de dialog fata de elaborarea unei astfel de strategii care sa tina seama de realitatile societatii noastre. in acelasi timp, lipsa delimitarilor intereselor nationale fata de alte interese in interiorul institutiilor de stat, ca si abordarile populiste specifice unui an electoral, mi-au usurat decizia”, sustine Chisalita intr-o declaratie de presa.
El spune ca a primit oferte de angajare atat de la companii din tara, cat si din strainatate, dar se va intoarce in Romgaz.

Chisalita a fost numit consilier in Ministerul Economiei la sfarsitul lunii februarie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here