Populatia va fi obligata sa achite impozit pentru terenul ocupat de locuinte

0
705

Populatia va fi obligata sa achite impozit si pentru terenul ocupat de constructiile pe care le detine, inclusiv locuinte, Guvernul pregatind aceasta masura pentru anul viitor constient fiind ca introducerea noului impozit va avea un impact asupra veniturilor persoanelor fizice, anunta Mediafax.

Impozitarea terenurilor pe care sunt construite cladiri a fost avuta in vedere de Guvernul Boc, dar nu a mai fost aplicata, fiind insa introdusa acum de actualul Executiv prin proiectul noului Cod Fiscal.

„O alta masura care va avea impact asupra veniturilor persoanelor fizice este eliminarea scutirii pentru terenul de sub constructii”, arata Guvernul in document.

Actualul Cod Fiscal stabileste ca impozitul pe teren nu trebuie datorat pentru terenul aferent unei cladiri si pentru suprafata de teren care este acoperita de o cladire.

Proiectul noului Cod Fiscal redactat de Guvern prevede insa ca terenurile scutite de impozit/taxa pe teren vor mai fi doar, printre altele, cele aflate in proprietatea publica sau privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, cu exceptia suprafetelor folosite pentru activitati economice sau agrement, terenurile apartinand cultelor si asociatiilor religioase, terenul aferent cladirii de domiciliu detinut de persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, persoane cu handicap grav.

in martie 2010, Guvernul Boc a redactat un proiect de modificare a Codului Fiscal, care elimina scutirea de impozit pe terenurile acoperite de cladiri. Proiectul nu a mai fost aprobat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here