Ponta sustine ca daca presedintele tine cont de interesul national, va promulga legile privind TVA si pensiile

0
521
pusculita-bani

pusculita-baniPresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca, daca presedintele Traian Basescu va tine cont de interesul national, va promulga legile privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

 

Ponta a spus ca, daca Traian Basescu va tine cont intr-adevar de interesul national si nu va avea o pozitie populista, asa cum a declarat luni seara, atunci nu poate decat sa promulge cele doua legi.

„Ambele legi, si cea prin care TVA scade la alimentele de baza, si cea prin care pensiile mici nu se impoziteaza sunt in interesul national si au un impact benefic asupra a milioane de romani. Daca tine cont de interesul national, atunci Traian Basescu trebuie sa promulge cele doua legi”, a afirmat Ponta, citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, mentionand ca se va pronunta cu celeritate asupra acestora si ca se poate miza, din partea sa, pe o pozitie in acord cu interesul national si nu pe una populista.

„Ma voi pronunta si ma voi pronunta cu celeritate asupra acestor doua legi sau asupra acestei legi. Puteti sa mizati pe o atitudine in concordanta cu interesul national, nu pe o atitudine demagogica sau care de natura sa-i pacaleasca pe romani. Mizati pe o atitudine si o actiune a presedintelui Romaniei in acord cu interesul national”, a spus Basescu, citat de Mediafax

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, in urma cu o saptamana, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24 la suta la 5 la suta pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot atunci, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca „venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare”. (Sursa: Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here