Ponta: Singurele taxe convenite cu FMI – cresterea accizelor la produse de lux si CASS la chirii

0
997

Premierul Victor Ponta a declarat ca singurele majorari de taxe, convenite cu FMI si CE in cadrul noului acord, sunt majorarea accizelor la produsele de lux, pentru a compensa reducerea TVA la paine, si plata contributiei de asigurari sociale de sanatate la venituri obtinute din chirii de persoane fizice, anunta Mediafax.

Premierul a declarat, marti seara, intr-o emisiune la Romania TV, ca atat PSD, cat si PNL au sustinut majorarea accizelor la produsele de lux, iar cei care au solicitat introducerea platii CASS la veniturile din chirii au fost reprezentantii Comisiei Europene.

Victor Ponta a precizat ca plata CASS va fi plafonata la nivelul a cinci salarii medii, asemenea sistemului de impozitare a pensiilor.

Prim-ministrul a adaugat ca noul acord nu prevede introducerea platii CASS la drepturi de autor pentru persoanele care detin un contract de munca.

Victor Ponta a mai aratat ca va prezenta Parlamentului continutul scrisorii de intentie cu FMI si CE si s-a aratat convins ca, in pofida criticilor exprimate, presedintele Basescu va semna acest document.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here