Ponta se teme de un esec in privatizarea CFR Marfa

0
917
victor-ponta-foto-site

Premierul Victor Ponta spera ca privatizarea CFR Marfa sa nu fie „pana la capat” un esec si considera in continuare ca investitorii interesaţi nu sunt „companii fantoma”, ci grupuri serioase si puternice, problemele rezultand probabil din cauza termenelor foarte scurte pentru redactarea documentelor.

„Nu este inca, sper sa nu fie pana la capat un esec. Aseara s-a anulat o procedura, s-a pornit alta. Anularea de aseara nu a fost din cauza ministerului, ci din cauza faptului ca cele trei companii, fiecare dintre ele avea lipsa un document si atunci aveam varianta s-o anulam de tot si s-o lasam balta sau sa reluam procedura in asa fel incat sa dam timpul necesar, cred ca maxim o saptamana, in care practic sa se completeze ofertele depuse. Toate cele trei companii sunt companii serioase, sunt companii puternice, nu sunt companii fantoma, insa probabil si din cauza termenelor foarte scurte pe care le-am pus – avem acest dateline al board-ului FMI – probabil ca n-au reusit sa aduca la timp absolut toate documentele”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Niciunul dintre cei trei investitori care au depus documentaţia de participare nu s-a precalificat pentru etapa urmatoare in cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfa, in urma verificarii si analizarii documentelor, procesul urmand sa fie reluat.

Documentaţia de participare pentru precalificarea la privatizarea CFR Marfa a fost depusa de compania americana OmniTRAX, Grup Feroviar Roman (GFR) si asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria.

Miercuri, premierul a declarat ca procedura de privatizare a CFR Marfa va fi reluata de saptamana viitoare, dupa ce va fi modificat caietul de sarcini pentru a impune condiţii de participare mai puţin restrictive, precizand ca vina nu aparţine Ministerului Transporturilor.

Privatizarea CFR Marfa se realizeaza printr-o procedura de vanzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitaţie cu oferta in plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al companiei.

Licitaţia pentru pachetul de 51% din acţiunile CFR Marfa porneste de la 180 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here