Ponta: Impozitul pe salariu va fi diferentiat in functie de situatia bugetara

0
941
procent-impozitare

Guvernul va mentine pe intregul mandat cota unica de 16% pentru companii, iar decizia privind introducerea unui impozit diferentiat pe venitul salarial acordat persoanelor fizice va fi luata in functie de situatia bugetara, a declarat premierul Victor Ponta.
„Am spus companiilor germane ca aceasta cota de 16% este un acord politic cu partenerii de coalitie si va fi pastrata in urmatorii ani, pentru ca ei isi fac business-planurile pe mai multi ani si e o mare diferenta daca e 16% ca in Romania sau 45% ca in Germania. Pentru persoanele fizice, decizia va fi luata in functie de cum stam cu banii la buget; acum, pentru 1 iulie, avem prioritatea reducerii TVA la paine, avem pentru 1 ianuarie prioritatea CAS-urilor la angajator… pe masura ce putem sa facem… eu le-as face pe toate de maine, dar poimaine as ramane cu visteria goala”, a spus Ponta, aflat in Germania, informeaza Mediafax.

Cota unica de 16% va fi mentinuta pe parcusul celor patru ani de guvernare USL, pentru a garanta stabilitatea si predictibilitatea sistemului fiscal romanesc, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta, la Berlin, intr-o conferinta la care au participat mai multi oameni de afaceri germani.

„Vom mentine sistemul fiscal cat mai stabil si predictibil posibil. Cota unica de 16% – o sa fiu foarte sincer spunandu-va ca eu si alti social-democrati am propus sa o schimbam, dar din cauza influentei pozitive a partenerilor nostri liberali de coalitie am decis sa pastram cota unica si o vom mentine in mandatul de patru ani. Este o garantie a stabilitatii legislatiei noastre fiscale”, a spus Ponta, in conferinta organizata la sediul Deutsche Bank.

Programul de guvernare al USL pentru perioada 2013-2016 prevede mentinerea plafonului maximal de impozitare de 16% si introducerea, pe parcursul mandatului, a unui impozit diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale, respectiv prin cote de 8%, 12% si 16%, stabilite pe grile de venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here