Ponta: 1 Mai nu trebuie sa fie nici monopolul PSD, nici al liderilor sindicatelor

0
763
victor-ponta

victor-pontaPresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca ziua de 1 Mai nu poate fi monopolizata nici de partide, nici de sindicate si ca isi poate cere scuze in numele PSD pentru faptul ca, in trecut, relatia partidului cu sindicatele nu a fost serioasa.

 Ponta a spus ca ziua de 1 Mai nu trebuie sa fie monopolul nici al unui partid de stanga, ca PSD, dar nici al unor lideri de sindicate.

El a adaugat ca oricine castiga bani prin munca cinstita are dreptul sa manifeste de 1 Mai.

„Eu pot sa imi cer scuze, in numele PSD, nu am niciun orgoliu, pentru faptul ca, in trecut, PSD nu a fost constant si serios in relatia cu sindicatele. Tocmai de aceea, pe viitor, oferta noastra de colaborare catre sindicate nu va fi pentru interesul nostru politic, si nici pentru interesul unor lideri, ci pentru interesul celor care muncesc, indiferent daca voteaza cu PSD sau nu, indiferent daca sunt afiliati la un sindicat sau altul”, a afirmat Ponta.

Presedintele PSD a mentionat ca decizia partidului de a organiza actiuni sociale, in parteneriat cu sindicatele, pe 1 Mai, a fost luata pentru a trage un semnal de alarma asupra cresterii somajului si a inexistentei unor masuri sociale din partea Guvernului.

„Chiar daca sindicatele nu sunt de acord cu PSD, nu cred ca nu pot fi de acord cu aceste mesaje”, a mai spus Ponta.

Liderii Cartel Alfa si BNS au declarat, joi, ca nu vor participa la actiunile anuntate de PSD de 1 Mai, considerand ca acest partid vrea sa-si reabiliteze propria imagine cu ajutorul sindicatelor si ca asteapta scuze ale presedintelui Victor Ponta pentru jignirile aduse sindicalistilor in ultima vreme.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Ramnicu Valcea, intr-o conferinta de presa, ca in acest an nu este nimic de sarbatorit cu ocazia zilei de 1 Mai, el precizand ca social-democratii nu vor serba, ci se vor alatura protestelor sociale impotriva Guvernului Boc.

El a aratat ca nu crede ca electoratul PSD va fi dezamagit de decizia de a nu se serba 1 Mai cu mici si bere, asa cum s-a facut in anii precedenti, precizand ca electoratul este dezamagit de ce se intampla in Romania si de faptul ca intre promisiunile facute de Traian Basescu si Emil Boc si situatia actuala este o diferenta uriasa.

PSD va marca ziua de 1 Mai prin proteste sociale in fiecare organizatie judeteana, scopul fiind acela de a demonstra forta filialelor si de a sublinia legatura directa a mesajului PSD cu semnificatia zilei de 1 Mai, se arata intr-un document discutat, miercuri, de CExN al PSD, obtinut de MEDIAFAX. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here