Polisano Pharmaceuticals a livrat la export primul medicament oncologic

0
864

Fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals, o investitie de 70 de milioane de euro a Grupului Polisano din Sibiu, a expediat în 24 iunie, catre parteneri din Germania si Spania, un prim lot de 229.000 de unitati farmaceutice de Imatinib mesylate, medicament oncologic prescris în tratamentul leucemiei.

Momentul livrarii a coincis cu expirarea patentului pe teritoriul Germaniei si Spaniei pentru molecula de Imatinib, de la aceasta data produsul devenind generic. Pe masura expirarii protectiei data de patent pentru produsul original, fabrica din Sibiu va livra, pana la sfarsitul anului, acest produs vital în tratarea cancerului si în Franta, Marea Britanie, Italia, Elvetia si Polonia.

Polisano Pharmaceuticals reprezinta cea mai mare capacitate de productie medicamente oncologice din Europa Centrala si de Est, fiind defasurata pe o suprafata de 33.000 m2, avand peste 400 de echipamente si linii de fabricatie de ultima generatie, cu o capacitate de productie de 32 milioane de unitati comerciale echivalentul a 682 milioane de unitati farmaceutice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here