Polach Logistics & Transport isi extinde flota cu 15 camioane Mercedes-Benz Actros

0
932

Compania romaneasca Polach Logistics & Transport, cu sediul in Pecica, judetul Arad, a ales Mercedes-Benz pentru extinderea parcului auto prin achizitionarea a 15 camioane Actros.

Specializata in transportul rutier international de marfuri, activitatea companiei a inceput in anul 1996, odata cu achizitionarea primul camion. Andrei Covaci, proprietarul grupului de firme Polach, isi aminteste anii de debut ai companiei si primele curse realizate, impreuna cu tatal sau, pe rute interne si cu camioane de tonaj mic. Primul camion de 18 tone a fost achizitionat in anul 2002, iar incepand cu 2003, Polach a inceput sa efectueze curse internationale. „A fost foarte dificila contractarea primului leasing. Pe vremea aceea nimeni nu voia sa te finanteze. Am fost nevoit sa dau 50% avans la primul camion nou achizitionat in leasing”, povesteste Andrei Covaci.

Compania a cunoscut o continua evolutie pe piata transporturilor, chiar si in perioada crizei cand a achizitionat constant noi camioane. Astazi, flota Polach depaseste 70 de camioane, din care aproximativ 50% sunt camioane Euro VI, 40% Euro V si EEV si doar cateva unitati mai vechi, Euro III.

Andrei Covaci povesteste ca decizia de a introduce un nou brand in flota a venit in urma testarii autovehiculului comparativ cu alte doua modele. „Am luat aceasta hotarare in urma unui test-drive pe trei modele diferite. Ne doream un autovehicul fiabil cu un consum redus. Testul cu Mercedes-Benz Actros 1842LSnRL l-am facut cu tonaje mari tur-retur si traseu greu – nordul Italiei – si sincer, am ramas surprins de consumul inregistrat. La fel de impresionat am fost si la prima incarcare a camioanelor nou achizitionate, cand pe un traseu de 1.630 km, din Germania pana la noi in curte, cu 5 tone incarcatura, am avut un consum de 21.3 l/100km”, a declarat Andrei Covaci.

Mercedes-Benz se afla in topul importatorilor de camioane din Romania, fiind lider de piata in 2014. „Fiecare posibilitate de achizitie ne ofera sansa de a prezenta produsele si serviciile Mercedes-Benz si cum acestea pot servi cat mai bine nevoilor personalizate ale fiecarui client. Ne bucuram ca reprezentantii companiei Polach au apreciat performantele camioanelor Actros si ca avem ocazia de a sustine evolutia companiei prin oferirea unor produse de incredere, avand desigur si sustinerea unei platforme foarte bune de servicii de post-vanzare. Suntem siguri ca experienta aceasta va fi doar inceputul unei colaborari pe termen lung”, a declarat Ovidiu Pintilie, Sales & Marketing Manager Trucks in cadrul Mercedes-Benz Romania.

Polach Logistics & Transport a optat pentru o configuratie a camioanelor Actros optimizata pentru transportul pe distante lungi, incluzand dotarea acestora cu sisteme aditionale care aduc o contributie substantiala la reducerea consumului de carburant si AdBlue si optimizarea costurilor de operare. Astfel, toate cele 15 unitati Actros 1842LSnRL din noua flota Polach sunt dotate cu Predictive Powertrain Control (PPC), un sistem inovator care imbina hartile digitale si GPS cu Mercedes PowerShift 3, prin utilizarea caruia camionul obtine consumul optim de combustibil, indiferent de variatiile de relief ale traseelor parcurse.

De asemenea, modelele achizitionate beneficiaza de sistemul de telematica FleedBoard, care furnizeaza informatii despre traseul si localizarea autovehiculelor prin satelit si ofera o analiza amanuntita a performantelor pe baza stilului de condus, planificarea intervalelor de mentenanta si permite emiterea de rapoarte privind vitezele de deplasare si a timpilor de conducere. „Fata de celalalt sistem de monitorizare pe care il avem in companie, pe FleetBoard putem vedea tonajul si timpii de condus, ceea ce ne ajuta foarte mult. Scoatem rapoarte regulat si urmarim indeaproape flota pentru a preveni eventualele probleme si a ne optimiza cheltuielile”, a declarat doamna Diana Covaci, administrator Polach Logistics & Transport.
Mercedes-Benz Actros este un autovehicul perfect adaptat pentru a face fata solicitarilor pe distante lungi. Posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de variante si dotari optionale le-a oferit celor de la Polach oportunitatea de a dota noua flota astfel incat conducatorii auto sa beneficieze de cele mai bune conditii.

„Ne-am gandit si la soferi cand am configurat camioanele, de la scaune pneumatice ce ofera confort atat soferului, cat si pasagerului, la alte mici dotari optionale in cabina, totul gandit pentru a le face munca mai usoara. De curand, am anuntat noua achizitie pe o retea de socializare si, totodata, am postat un anunt de angajare, iar interesul a fost mai mare comparativ cu alte dati. Am observat o mica <bataie> pe noile camioane, am primit aplicatii din partea soferilor cu vechime si experienta, care ne-au cerut sa lucreze pe Mercedes”, a adaugat doamna Diana Covaci.

Avantajele oferite companiei prin intermediul programului de leasing operational si, mai ales, gama completa de servicii oferita de Mercedes-Benz Financial Services, au reprezentat un motiv in plus care l-a convins pe Andrei Covaci sa aleaga Mercedes-Benz. „A contat foarte mult si finantarea. Am fost intr-un moment in care nu puteam da un avans prea mare, iar produsul de la Mercedes-Benz Financial Services s-a potrivit foarte bine nevoilor noastre. Leasing-ul operational este pentru noi cea mai buna varianta in momentul de fata. Noi nu mai dorim sa fim proprietari, vrem camioane cu care sa facem kilometri si bani si pe care sa le reinnoim regulat. Și sigur, cat mai putine griji ale costurilor cu mentenanta, asigurari etc.”.

Planuri de viitor si cifrele afacerii Polach Logistics & Transport

in prezent, Polach Logistics & Transport este unul dintre cele mai cunoscute nume de pe piata transporturilor internationale din Romania, cu o flota de vehicule ce include 71 de capete tractor si 123 de semi-remorci, si un numar de 161 de angajati.

in ultimii doi ani, activitatea companiei a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro, iar rezultatele din primele opt luni ale lui 2015 indica o suma de 7 milioane de euro.

in ceea ce priveste planurile de viitor ale companiei, acestea includ un depozit de logistica in Germania, la Nürnberg. „E punctul de mijloc al tarii. Daca vii din orice tara, fie Anglia, Franta, Belgia sau Olanda, punctul de trecere este Nürnberg; acolo dorim sa demaram construirea unei facilitati de depozitare de genul „hub”. Am gasit un loc de 1.000 mp, iar anul viitor in ianuarie incepem constructia”, a declarat managerul Polach.

Andrei Covaci are mari asteptari de la noile Actros 1842LSnRL din flota: „Dorim sa fie fiabile, sa consume putin si sa nu avem timpi morti sau sa stea in service la reparatii, pentru ca in transportul de automotive penalizarile la intarzieri sunt foarte mari. Sper sa mergem in continuare cu Mercedes-Benz. Daca autovehiculele se prezinta cum au fost laudate si cum le-am observat in timpul testelor, o sa fie de bun augur toata colaborarea”, a completat Andrei Covaci.

in vederea crearii unei relatii puternice bazate pe incredere si apropiere cu clientii, Mercedes-Benz asigura o retea nationala şi europeana de Centre Autorizate de Service şi o logistica de inalta eficienta in domeniul pieselor de schimb. Reteaua de Centre Autorizate Mercedes-Benz din Romania asigura o acoperire nationala, numarand 24 de locatii, dedicate operatiunilor de service pentru camioane.

De asemenea, serviciile post-vanzare Mercedes-Benz reprezinta suportul care asigura disponibilitatea maxima a autovehiculului (uptime), esentiala pentru proprietarii de flote. Mai mult, orice proprietar al unui autovehicul Mercedes-Benz beneficiaza, la apelarea unui numar unic de telefon, de serviciul Service24h – asistenta informationala şi organizatorica, din partea partenerilor autorizati de service din intreaga Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here