PointPark Properties isi extinde portofoliul dezvoltarilor in „hotspot–ul” logistic european, Bratislava, prin proiectul Mobelix

0
707

Bratislava August 28 – PointPark Properties (P3), dezvoltator de spatii pentru depozitare si administrator de active pan-european, a inceput constructia unei extensii de 12,000 m2 pentru retailer-ul de mobilier Mobelix (XXXLutz). Astfel suprafata totala ocupata de Mobelix in parcul logistic al P3, PointPark Slovacia, va ajunge la peste 39,500 m2.

Ian Worboys, CEO-ul P3, a declarat:  “PointPark Bratislava a fost parcul logistic cu cea mai puternica expansiune din Slovacia din 2008 pana in prezent, in ciuda crizei economice, atat datorita locatiei strategice a centrului de distributie cat si datorita facilitatilor de exceptie oferite de acesta. Exista putini dezvoltatori de spatii logistice, precum P3, care sa dezvolte activ in Europa si care sa ofere clientilor sai solutii rapide Build-To-Suit pe masura asteptarilor lor. Suntem incantati de faptul ca reprezentam baza strategiei de distributie a companiei Mobelix in regiune
si ca suntem partenerii lor in aceasta expansiune.”

Mobelix este chirias in parcul PointPark Bratislava din septembrie 2009, avand o suprafata inchiriata de  26,000 m2 de spatii pentru depozitare si 1,700 m2 pentru birouri intr-un Build-To-Suit (BTS), care stocheaza si este centru de distributie de mobila pentru Austria, Croatia, Cehia, Slovacia si Ungaria. Noul contract este pentru dezvoltarea unei suprafete aditionale de 12,000 m2 de spatii, cu posibilitatea de extindere pentru inca 14,000 m2. Constructia a inceput in iulie 2012 si cladirea are ca termen de predare decembrie anul acesta.

Incluzand acest nou proiect, PointPark Bratislava are in prezent 122,335 m2 de spatii pentru depozitare si de birouri ocupate de companii precum Whirlpool, Brightpoint, HBPO si Schnellecke Logistics, printe altii. Parcul logistic are un potential de dezvoltare pentru inca trei cladiri BTS pentru logistica sau productie in suprafata totala de aproximativ 70,000 m2. Parcul ofera acces excelent catre pietele din tarile invecinate din Europa centrala, asa numita “Triunghiul de Aur” localizat intre Bratislava, Vienna si Győr in Ungaria.

Peter Bečár, Managing Director al P3 din Cehia si Slovacia,  a declarat: “Slovacia nu a resimtit boomul de dezvoltari speculative de pe piata logistica, inainte de criza economica cu aceeasi intensitate precum alte piete invecinate cum ar fi Polonia sau Cehia, prin urmare rata de neocupare nu a ajuns la acelasi nivel ca la vecinii nostri. Cu toate acestea piata locala nu este atat de dezvoltata din punct de vedere logistic cu precadere pentru spatii de clasa A. Din aceste considerente PointPark Bratislava reprezinta o locatie atractiva pentru companii cu o dezvoltare rapida.”

Slovacia este un „hotspot” pentru dezvoltari logistice, avand cea mai scazuta rata de neocupare din EU, estimata adesea intre 4.0 si 6.0 procente din spatiul disponibil. Oferta de spatii  imitata si locatia ei ca punct de acces catre Europa Centrala si de Est, precum si dezvoltarea productiei locale de autoturisme si de ecrane LCD, fac din Slovacia o locatie atractiva pentru operatorii logistici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here